Πολιτική

Τσίπρας στον Alpha: Τώρα βρήκαν ξαφνικά λεφτόδεντρα στην κυβέρνηση;

Τσίπρας στον Alpha: Τώρα βρήκαν ξαφνικά λεφτόδεντρα στην κυβέρνηση;
Τσίπρας στον Alpha: Όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, αν ο ΣΥΡΙΖΑ επανέλθει στην κυβέρνηση, η ΔΕΗ θα ξαναλειτουργήσει για το κοινωνικό όφελος και όχι για το κέρδος.

Συνέντευξη στον Alpha παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Αλέξης Τσίπρας όπου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα ενεργειακά, την ακρίβεια, τη ΔΕΗ και τα ελληνοτουρκικά και άλλα θέματα. Όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, αν ο ΣΥΡΙΖΑ επανέλθει στην κυβέρνηση, η ΔΕΗ θα ξαναλειτουργήσει για το κοινωνικό όφελος και όχι για το κέρδος.

Τσίπρας: Τώρα βρήκαν ξαφνικά λεφτόδεντρα στην κυβέρνηση;

“Τώρα ξαφνικά βρήκαν λεφτόδεντρα στην κυβέρνηση”, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στις ανακοινώσεις αύριο Πέμπτη του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανακούφιση των καταναλωτών ρεύματος. “Μετά από εννέα μήνες αισχροκέρδειας ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται τα βρήκε τα λεφτόδεντρα”, σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας πως η ΔΕΗ μοιράζει μπόνους 16 εκατομμυρίων ενώ ρημάζει τα νοικοκυριά.

“Απέφυγαν να μιλήσουν με αριθμούς στη ΡΑΕ όταν την επισκέφθηκα, αν και παραδέχθηκαν ουρανοκατέβατα κέρδη στη χονδρική τιμή. Επιβραβεύουμε τον κ. Στάσση που χρεοκοπεί τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Θέλουμε μια ΔΕΗ που τα golden boys της να χτίζουν φαραωνικά σπίτια στο Αιγαίο ή μια επιχείρηση που να παράγει κοινωνικό όφελος; Θα επαναφέρουμε το Δ στη ΔΕΗ. Θα υπάρχει κόφτης στα κέρδη της ΔΕΗ και των άλλων παραγωγών ενέργειας”.

Για τα ελληνοτουρκικά

Ως προς τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον πρωθυπουργό να απαιτήσει από τις ΗΠΑ να μην δώσουν F- 16 στην Τουρκία: “Είμαι πολύ ανήσυχος για τις διεθνείς εξελίξεις, για γενίκευση του πολέμου στην Ουκρανία και την αναβάθμιση του διεθνούς ρόλου της Τουρκίας και της σχέσης της με ΗΠΑ. Θα πάρει F- 16 από τους Αμερικανούς για να πετάνε πάνω από τα ελληνικά νησιά”.

Για το αν θα συνεχίσει να ζητάει εκλογές

Ο κ. Τσίπρας, εξάλλου, ζήτησε ξανά εκλογές “πριν αφήσει πίσω της συντρίμμια η κυβέρνηση Μητσοτάκη”, όπως επισήμανε: “Επιμένω στην ανάγκη για άμεσες εκλογές γιατί με φοβίζει η επόμενη ημέρα. Βλέπω μια κυβέρνηση που κινείται χωρίς λογισμό. Είμαστε στην κορυφή στην ακρίβεια και στον πάτο σε ελευθερίες όπως του Τύπου. Έχω ξαναπαραλάβει συντρίμμια και γι’ αυτό φοβάμαι για την επόμενη ημέρα. Προοδευτική κυβέρνηση με άλλη ατζέντα έχει ανάγκη ο τόπος”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments