Κόσμος

Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα ευθύνεται για τους θανάτους μεταναστών στη θάλασσα

Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα ευθύνεται για τους θανάτους μεταναστών στη θάλασσα
Οι νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών έγιναν μετά τη συνάντησή του με τον Λίβυο ομόλογό του

Με κάθε ευκαιρία ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δεν παραλείπει να επιτεθεί στην Ελλάδα.

Αυτή τη φορά άδραξε την ευκαιρία, μετά τη συνάντηση του με τον Λίβυο ομόλογό του και με αφορμή δηλώσεις του για τη Frontex,.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου  ανέφερε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε πληροφορίες και έγγραφα από την Τουρκία για το μεταναστευτικό, προσθέτοντας ότι δεν ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Frontex για το 2020.

«Ένα μέρος αυτού του προϋπολογισμού χρησιμοποιήθηκε για τις απωθήσεις μεταναστών», ανέφερε ο Τσαβούσογλου. Και συνέχισε, με πυρά κατά της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

«Η Frontex συμμετείχε σε απάνθρωπες πρακτικές. Η μη έγκριση του προϋπολογισμού ή η αποχώρηση του Εκτελεστικού Διευθυντή από τη θέση του, δεν αθωώνει τη Frontex. Έπειτα από αυτές τις απωθήσεις, αποκαλύφθηκαν θάνατοι. Άνθρωποι πέθαναν στη θάλασσα γιατί τα φουσκωτά τους τρυπήθηκαν στη μέση της θάλασσας. Ευθύνη σε αυτό έχει και η Ελλάδα. Η Ελλάδα ευθύνεται και για τους θανάτους, ενώ από τη στιγμή που αυτά συνέβησαν μπροστά στα μάτια τους, η Frontex και συνεπώς η ΕΕ έχουν επίσης ευθύνη. Οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν. Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και τα δικαστήρια είναι ειλικρινή, είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε μαζί τους κάθε είδους πληροφορίες και έγγραφα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments