Διεθνή

ΠΟΥ κορωνοϊός: Τριπλάσιος ο πραγματικός αριθμός των νεκρών

ΠΟΥ κορωνοϊός: Τριπλάσιος ο πραγματικός αριθμός των νεκρών

Πηγή Φωτογραφίας: Φώτο αρχείου

ΠΟΥ κορωνοϊός: Σε δηλώσεις του, ο Οργανισμός ανέφερε πως ο πραγματικός αριθμός των νεκρών είναι τριπλάσιος του κανονικού.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να πλήττει όλο τον κόσμο, με τον ΠΟΥ να δηλώνει πως ο αριθμός των νεκρών είναι λανθασμένος. Η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει 15 εκατομμύρια θανάτους, σύμφωνα με υπολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Αυτό σημαίνει ότι απεβίωσαν πρόωρα κατά 13% περισσότεροι άνθρωποι, από το αναμενόμενο, μέσα σε δύο χρόνια. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι αυτός ο αριθμός των θανάτων είναι τριπλάσιος από αυτόν που έχει δηλωθεί από τις χώρες – συγκεκριμένα επίσημα τα κράτη έχουν αναφέρει μόνο 5,4 εκατομμύρια θανάτους λόγω επιπλοκών του Covid-19.

Που οφείλεται ο αριθμός των «υπερβάλλοντων» θανάτων

Στην Ινδία συγκεκριμένα, ο πραγματικός αριθμός των θανάτων υπερβαίνει κατά 10 φορές τις επίσημες ανακοινώσεις! Στη χώρα αυτή οι νεκροί ανέρχονται στους 4,7 εκατομμύρια.

Οι «υπερβάλλοντες» θάνατοι, σύμφωνα με την ορολογία που χρησιμοποιεί ο ΠΟΥ, είναι ο αριθμός των ανθρώπων που σήμερα θα ζούσαν, εάν δεν είχε συμβεί η πανδημία, με βάση το προσδόκιμο ζωής σε κάθε χώρα.

Ποιοι περιλαμβάνονται

Στον υπολογισμό αυτόν περιλαμβάνονται και θάνατοι που προκλήθηκαν όχι απευθείας λόγω του Covid-19 και των επιπλοκών του, αλλά εξαιτίας άλλων συνεπειών της πανδημίας, όπως για παράδειγμα ο περιορισμός της πρόσβασης πολιτών στα νοσοκομεία. Περιλαμβάνεται επίσης και η ελλιπής τήρηση στοιχείων που παρατηρείται σε κάποιες χώρες.

Ωστόσο, ο ΠΟΥ θεωρεί αυτούς τους 9,5 εκατομμύρια επιπλέον θανάτους που υπολόγισε ως «άμεσους θανάτους» που προκλήθηκαν από τον κορωνοϊό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments