Διεθνή

Καρίν Ζαν – Πιερ: Ορίστηκε νέα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

Καρίν Ζαν – Πιερ: Ορίστηκε νέα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

Πηγή Φωτογραφίας: libre

Καρίν Ζαν-Πιερ: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την νέα εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, η οποία θα αντικαταστήσει την Τζεν Ψάκι.

Η Καρίν Ζαν Πιέρ είναι η νέα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι εκείνη θα διαδεχθεί την ελληνικής καταγωγής Τζεν Ψάκι, η οποία αποχωρεί στις 13 Μαΐου.

Η 44χρονη Ζαν-Πιερ γεννήθηκε στη Μαρτινίκα και ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ηλικία πέντε ετών. Απέκτησε πολιτική εμπειρία στο επιτελείο του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και υπήρξε συνεργάτιδα της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις. Η Καρίν Ζαν-Πιερ θα γίνει η πρώτη μαύρη και λεσβία που αναλαμβάνει εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ποια είναι η Καρίν Ζαν-Πιερ

Η 44χρονη Ζαν-Πιερ γεννήθηκε στη Μαρτινίκα και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες με την οικογένειά της όταν ήταν ακόμη νήπιο. Εργάστηκε για την προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν το 2020 και είχε προηγουμένως απασχοληθεί στον Λευκό Οίκο κατά τη θητεία του Μπαράκ Ομπάμα. Έχει διατελέσει επικεφαλής δημοσίων σχέσεων για το MoveOn.org.

Από την πλευρά της, η Τζεν Ψάκι διετέλεσε διευθύντρια επικοινωνίας του Μπαράκ Ομπάμα και εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Επιλέχθηκε από τον Μπάιντεν για το πόστο της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης των σχέσεων με τον Τύπο ύστερα από μια ταραχώδη περίοδο επί των ημερών του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Η Τζεν Ψάκι έθεσε τα πρότυπα για την επιστροφή της σεμνότητας, του σεβασμού και της ευπρέπειας στην αίθουσα ενημέρωσης του Λευκού Οίκου», τόνισε ο πρόεδρος Μπάιντεν, ευχαριστώντας την που «ανέβασε τον πήχη, επικοινωνώντας με αμεσότητα και ειλικρίνεια με τον αμερικανικό λαό και διατηρώντας παράλληλα αίσθηση του χιούμορ». Η Ψάκι είναι γνωστή για τον ευθύ λόγο της, την άμεση παράδοση των ενημερώσεων του Λευκού Οίκου και τις ταχύτατες απαντήσεις της στους εκπροσώπους του Τύπου.

Η Καρίν Ζαν-Πιερ, που υπήρξε στενή συνεργάτιδα της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις κατά την προεκλογική περίοδο του 2020, ήταν μέχρι σήμερα αναπληρώτρια της Ψάκι και χαίρει της εκτίμησης του προέδρου Μπάιντεν και των κορυφαίων συμβούλων του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments