Οικονομία

Fuel Pass: Δικαιούχοι της επιδότησης και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fuel Pass: Δικαιούχοι της επιδότησης και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Πηγή Φωτογραφίας: ieidiseis.gr

Fuel Pass: Την επιδότηση των καυσίμων δικαιούνται και όσοι είναι ιδιοκτήτες αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Κανονικά προχωράνε οι πληρωμές σε πρατήρια καυσίμων με τις άυλες ψηφιακές κάρτες Fuel Pass. Πάνω από 1.500.000 πολίτες έχουν ήδη λάβει την επιδότηση καυσίμων ενώ συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για όσους δεν έχουν το κάνει.

Οι περισσότεροι επέλεξαν την κατάθεση του ποσού στον τραπεζικό τους λογαριασμό κάτι που σημαίνει πως πήραν 40 ευρώ, έναντι 45 ευρώ (5 ευρώ μπόνους) που πήραν όσοι επέλεξαν την άυλη ψηφιακή κάρτα στο κινητό τους τηλέφωνο, που όμως «εξαργυρώνεται» μόνον σε πρατήρια βενζίνης.

Δικαιούχοι και οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Επιδότηση καυσίμου όμως δικαιούνται και όσοι έχουν αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με το σκεπτικό ότι και το δικό τους «καύσιμο» (ηλεκτρικό ρεύμα) έχει ακριβύνει σημαντικά. Οι ιδιοκτήτες αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων για να πάρουν την επιδότηση ακολουθούν την ίδια διαδικασία με όλους τους υπόλοιπους πολίτες.

Δηλαδή μπαίνουν στην πλατφόρμα Fuel Pass μέσω των κωδικών taxisnet και συμπληρώνουν βήμα-βήμα τα ζητούμενα στοιχεία. Το σύστημα στη συνέχεια ζητά επικαιροποίηση των στοιχείων του αιτούντος, το mail του και τον αριθμό του κινητού του. Στη συνέχεια, αν ο αιτών επιλέξει το ποσό να κατατεθεί στον τραπεζικό του λογαριασμό συμπληρώνει τον αριθμό IBAN και η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί.

Οι αιτήσεις

Στο πεδίο των αιτήσεων, από το Σάββατο η πλατφόρμα υποδέχεται αιτήσεις από όλα πλέον τα ΑΦΜ (ανεξαρτήτως λήγοντα αριθμού) και πλέον πάνω από 1 εκατομμύριο αιτήσεις εχουν γίνει δεκτές, ενώ 123.000 περίπου αναμένουν την οριστική υποβολή τους από τους αιτούντες. Υπενθυμίζεται πως οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν την είσπραξη της επιδότησης καυσίμου σε τραπεζικό λογαριασμό ή την δημιουργία άυλης ψηφιακής κάρτας (στην οποία θα τους πιστωθούν επιπλέον 5 ευρώ) η οποία χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε πρατήρια καυσίμων.

Απαραίτητο το NFC

Όπως υπογραμμίζεται και στο vouchers.gov.gr, για την χρήση της κάρτας προϋπόθεση είναι η χρήση έξυπνου κινητού που υποστηρίζει την τεχνολογία NFC, οπως ακριβώς έγινε και με το «freedom pass» το καλοκαίρι του 2021.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments