Κόσμος

Μπάιντεν: Εγκρίνει νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία

Μπάιντεν: Εγκρίνει νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: ABC, Reuters

Μπάιντεν: Ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται το άμεσο χρονικό διάστημα να εγκρίνει ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία,

Ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται το άμεσο χρονικό διάστημα να εγκρίνει ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται τρεις Αμερικανούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι αξιωματούχοι, οι οποίοι δεν κατονομάζονται, το νέο πακέτο πιθανότατα θα περιλαμβάνει πυρομαχικά για οπλικά συστήματα όπως π.χ. τα αυτοκινούμενα πυροβόλα Howitzer.

Εν τω μεταξύ, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι διέψευσε την αναφορά μέσων ενημέρωσης ότι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες βοήθησαν την Ουκρανία να εξοντώσει Ρώσους στρατηγούς.

Ετοιμότητα των ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες ασφάλειας της Σουηδίας και της Φινλανδίας

Οι ΗΠΑ έχουν την πεποίθηση ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν τις οποιεσδήποτε ανησυχίες ασφάλειας που ενδεχόμενα θα έχουν η Σουηδία και η Φινλανδία σχετικά με τη χρονική περίοδο μετά την κατάθεση της αίτησης τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ και πριν από την επίσημη έγκριση του αναφερόμενου αιτήματος από το Βορειοτλαντικό Σύμφωνο, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Οι δύο χώρες, ανησυχούν ότι θα είναι ευάλωτες απέναντι σε απειλές της Ρωσίας, στη διάρκεια της επεξεργασίας των αιτήσεών τους, η επεξεργασία των οποίων μπορεί να απαιτήσει χρονικά διάστημα άνω του ενός έτους, ώστε αυτή να εγκριθεί από το σύνολο των τριάντα μελών-κρατών της συμμαχίας.

“Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να βρούμε τρόπους για την αντιμετώπιση των οποιονδήποτε ανησυχιών που μπορεί να έχει η καθεμιά από τις δύο χώρες σχετικά με τη χρονική περίοδο μεταξύ της κατάθεσης αίτησης της ένταξης και της επίσημης εισόδου της στη συμμαχία,” δήλωσε στη διάρκεια μιας ενημέρωσης, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Τόσο η Σουηδία, όσο και η Φινλανδία αναμένεται να λάβουν αποφάσεις σχετικά με το αν θα προχωρήσουν στην κατάθεση αίτησης για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, μέσα στο μήνα.

Η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Αν Λίντε δήλωσε μετά από μία συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό της, Άντονι Μπλίνκεν την Τετάρτη, ότι έλαβε εγγυήσεις ασφάλειας από τις ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο, να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο υπουργός Άμυνας της Σουηδίας είχε δηλώσει τον προηγούμενο μήνα ότι μία αίτηση μπορεί να προκαλέσει έναν αριθμό αντιδράσεων από τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, αλλά και τη λήψη υβριδικών μέτρων, όπως οι εκστρατείες προπαγάνδας για την υπονόμευση της ασφάλειας της αναφερόμενης χώρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments