Διεθνή

Ομάδα hacking Conti: Η επικήρυξη των ΗΠΑ με 15 εκατομμύρια δολάρια για επιθέσεις κυβερνοεκβιασμού

Ομάδα hacking Conti: Η επικήρυξη των ΗΠΑ με 15 εκατομμύρια δολάρια για επιθέσεις κυβερνοεκβιασμού
Το FBI εκτιμά ότι περισσότερα από 1.000 θύματα της ομάδας Conti έχουν πληρώσει συνολικά περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια - Η ομάδα έχει εκφράσει ανοιχτά τη στήριξή της στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόσφεραν την Παρασκευή ανταμοιβή έως και 15 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με τη ρωσική ομάδα ransomware Conti, η οποία έχει κατηγορηθεί για επιθέσεις κυβερνοεκβιασμού παγκοσμίως, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις.

Το FBI εκτιμά ότι περισσότερα από 1.000 θύματα της ομάδας Conti έχουν πληρώσει συνολικά περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια σε  “λύτρα”, ανέφερε ο Price σε δήλωση.

«Προσφέροντας αυτή την ανταμοιβή, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδεικνύουν τη δέσμευσή τους να προστατεύουν πιθανά θύματα ransomware σε όλο τον κόσμο από την εκμετάλλευση από εγκληματίες του κυβερνοχώρου», είπε.

Η ανταμοιβή περιλαμβάνει 10 εκατομμύρια δολάρια για την αναγνώριση ή την τοποθεσία των ηγετών της ομάδας και 5 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που οδηγούν στη σύλληψη οποιουδήποτε συνωμοτούσε με την ομάδα.

Πέρυσι, το FBI είπε ότι η Conti  ήταν υπεύθυνη για την επίθεση σε 16 δίκτυα ιατρών και πρώτων βοηθειών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Πράις σημείωσε ότι η ρωσική ομάδα κατηγορήθηκε για μια επίθεση τον Απρίλιο στις φορολογικές και τελωνειακές πλατφόρμες της Κόστα Ρίκα, επηρεάζοντας το εξωτερικό εμπόριο της χώρας της Κεντρικής Αμερικής.

Τον Φεβρουάριο, η ομάδα Conti υποσχέθηκε να επιτεθεί στους εχθρούς του Κρεμλίνου εάν απαντήσουν στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

 Η Conti είναι μια ομάδα ransomware πιθανότατα ρωσικής καταγωγής και έχει εισβάλλει σε εκατοντάδες οργανώσεις σε όλο τον κόσμο. Η ομάδα θα διεισδύσει σε ένα δίκτυο, θα κλέψει δεδομένα, θα κρυπτογραφήσει δίκτυα και στη συνέχεια θα απαιτήσει λύτρα. Τα θύματα που αρνούνται να πληρώσουν μπορεί να βρουν τις πληροφορίες τους στο διαδίκτυο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments