Ελλάδα

Κικίλιας: “Συνολικά 63 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα με τις ΗΠΑ”

Κικίλιας: “Συνολικά 63 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα με τις ΗΠΑ”
Κικίλιας: "Ποτέ δεν είχαμε 500.000 ταξιδιώτες απευθείας από την Αμερική στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και στην Αθήνα", επεσήμανε ο υπουργός Τουρισμού

«Ο τουρισμός αποτελεί την μεγάλη οικονομική δύναμη της χώρας. Το 2022 η κυβέρνηση και η κοινωνία προσδοκούν μεγάλα έσοδα από τον ελληνικό τουρισμό”. Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Ποτέ δεν είχαμε 500.000 ταξιδιώτες απευθείας από την Αμερική στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και στην Αθήνα, με την πρώτη πτήση να ξεκινά στις 7 Μαρτίου, ερχόμενοι από Ατλάντα, Σικάγο, Βοστώνη και με τις  τρείς αμερικανικές εταιρείες», τόνισε ο υπουργός.

Εξήγησε ότι θα γίνονται 63 πτήσεις την εβδομάδα από τις ΗΠΑ και εκτίμησε ότι θα υπάρξει επέκταση της περιόδου μέχρι τέλος Νοεμβρίου.  Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, υπάρχουν  αεροπορικές εταιρείες που ζητούν να ταξιδεύουν όλη την χρόνια στην Ελλάδα. Ανέφερε μάλιστα ότι υπάρχει δυνατότητα να συνδεθεί και η Θεσσαλονίκη απευθείας με την Αμερική.

«Στρατηγικά η στόχευσή μας από το χειμώνα, είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη χωρά και να φωτίσουμε και άλλους προορισμούς», σημείωσε.

«Η Αθήνα επιστρέφει δυναμικά. Οι τουρίστες κάνουν ουρά περιμένοντας κάτω από την Ακρόπολη και στο Μουσείο της Ακρόπολης, στην Πλάκα, στου Ψυρρή.  Οι καταστηματάρχες στην Πλάκα και στο Μοναστηράκι λένε ότι έχουν πολλές δεκαετίες να δουν τόσο πολύ κόσμο αυτή την εποχή», είπε ο υπουργός Τουρισμού.

Αναφερόμενος στους εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού, ο κ. Κικίλιας στάθηκε στη σημασία της σημαντικής παρέμβασης της Κυβέρνησης με την πρόσφατη αύξηση του κατώτατου μισθού και κάλεσε τους επιχειρηματίες του χώρου να σεβαστούν -όπως είπε- τους εργαζόμενούς τους. «Δεν θέλω να αδικήσω τη συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών του τουρισμού και των ιδιοκτητών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Τουρισμού, προσθέτοντας:

«Είναι πολύ σημαντικό, όλοι να καταλάβουν ότι οι πρεσβευτές μας για τον τουρισμό είναι οι εργαζόμενοί μας. Και δικαιούνται μέρισμα της επιτυχίας του τουρισμού. Ως εκ τούτου, συστήνω με θέρμη, στους επιχειρηματίες να δώσουν καλύτερα πληρωμένες δουλειές και ποιοτικές θέσεις εργασίας. Αναγνωρίζω ότι οι περισσότεροι επαγγελματίες του κλάδου, είναι εξαιρετικοί. Για αυτούς όμως που δεν είναι σωστοί, θα υπάρχουν και έλεγχοι και κυρώσεις. Κυρίες και κύριοι που σας ανήκουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, θα σεβαστείτε τους εργαζομένους στον ελληνικό τουρισμό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments