Διεθνή

Ο Γολιάθ κερδίζει

Ο Γολιάθ κερδίζει

Πηγή Φωτογραφίας: EPRS Αρχείου/Pixabay

Ο Μανώλης Σταυρουλάκης γράφει στο pagenews.gr ότι ο υγιεινός περίπατος της ρωσικής στρατιωτικής μηχανής στο ουκρανικό έδαφος αποδείχθηκε όνειρο χωρίς αντίκρισμα αλήθειας για τη Ρωσία, τον πανίσχυρο Δαβίδ του πολέμου

Εβδομήντα πέντε ημέρες συμπληρώνονται από την 24η Φεβρουαρίου, ημέρα έναρξης του πολέμου από τον πολεμοχαρή Πούτιν εναντίον της Ουκρανίας και η αχανής Ρωσία αδυνατεί να καταβάλει τον ουκρανικό λαό. Η Ρωσία είναι ανίκανη να κερδίσει την Ουκρανία. Αυτό είναι το αντικειμενικό, το πεισματάρικο γεγονός, που έχει γίνει ο εφιάλτης μες στον οποίο είναι βυθισμένοι ο Πούτιν και οι επιτελείς του.

Η κατάληψη του Κιέβου απέτυχε. Το σενάριο του διαχωρισμού της Ουκρανίας σε βόρειο και νότιο τμήμα παρέμεινε μια άσκηση επί χάρτου. Ο υγιεινός περίπατος της ρωσικής στρατιωτικής μηχανής στο ουκρανικό έδαφος αποδείχθηκε όνειρο χωρίς αντίκρισμα αλήθειας για τη Ρωσία, τον πανίσχυρο Δαβίδ του πολέμου.

Ο ουκρανικός λαός επιδεικνύει αντοχές που αποδεικνύεται, στο πάντοτε κρίσιμο πεδίο της πράξης, ότι είχαν υποτιμηθεί από την Ρωσία, καθώς επίσης και από τον δυτικό κόσμο.

Οι κυρώσεις, που επέβαλε η σύννομη διεθνής κοινότητα στο Κρεμλίνο, σε συνδυασμό με τις απώλειες βαρέος υλικού ωθούν τον ρωσικό στρατό και τους επιτελείς του δεκαετίες πίσω αναφορικά με την αποτελεσματικότητά τους.

Η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει μεγάλο αντίκτυπο σε ορισμένες από τις πιο ικανές μονάδες και τις πιο προηγμένες ικανότητες της Ρωσίας. Η Μόσχα θα χρειαστεί σημαντικό χρόνο και έξοδα, προκειμένου να μπορέσει να να ανασυγκροτήσει τις ένοπλες δυνάμεις της μετά από αυτή τη σύγκρουση. Και με δεδομένη τη σοβαρή επιβάρυνση της ρωσικής οικονομίας λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου, θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αντικατασταθεί ο σύγχρονος και προηγμένος, στρατιωτικός και τεχνολογικός, εξοπλισμός της.

Επιβεβαίωση της νίκης που καταγάγει ο ουκρανικός λαός έως σήμερα για την υπεράσπιση των πάτριων εδαφών του είναι το ότι ο ρωσικός στρατός κραδαίνει, πλέον την πυρηνική απειλή, ενώ δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει κυνικά και προπαγανδιστικά την παρέλαση που διοργανώνει στην Κόκκινη Πλατεία .

Είπαμε: το γεγονός της ουκρανικής νίκης για εβδομηκοστή Πέμπτη ημέρα είναι αντικειμενικό. Οι αμυνόμενοι Ουκρανοί επιδεικνύουν μια τόσο επίμονη αντίσταση που εκπλήσσει δυσάρεστα και εκθέτει τη Ρωσία, η οποία αγνοεί πως «όταν κάποιος έχει τόσο δίκιο, το πείσμα είναι υγεία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments