Διεθνή

Πρώην Πρωθυπουργός της Ρωσίας: “Έρχεται η αρχή του τέλους για τον Πούτιν”

Πρώην Πρωθυπουργός της Ρωσίας: “Έρχεται η αρχή του τέλους για τον Πούτιν”

Πηγή Φωτογραφίας: Vox, Reuters

Πρώην Πρωθυπουργός της Ρωσίας: ο Μιχαήλ Κασιάνοφ, είπε ότι η σημερινή ομιλία του Ρώσου Προέδρου, για την "Ημέρα της Νίκης" έδειξε ότι γνωρίζει ότι ο πόλεμος του αποτυγχάνει

Ο πρώτος πρωθυπουργός υπό τον Βλαντιμίρ Πούτιν, Μιχαήλ Κασιάνοφ, είπε ότι η σημερινή ομιλία του Ρώσου Προέδρου, για την “Ημέρα της Νίκης” έδειξε ότι γνωρίζει ότι ο πόλεμος του αποτυγχάνει.

Συγκεκριμένα είπε ότι ο Πούτιν είναι ξεκάθαρα σε μπελάδες και ότι είναι η «αρχή του τέλους της εποχής του». Μιλώντας στο Sky News, είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος «παραπλανήθηκε» και δεν περίμενε το επίπεδο αντίστασης από την Ουκρανία.

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος έχει μιλήσει στο παρελθόν κατά του πολέμου, είπε ότι ο Πούτιν «έκλεψε» την “Ημέρα της Νίκης” από τους Ρώσους ως ανάμνηση των μελών της οικογένειας και «δημιούργησε ένα όργανο προπαγάνδας».

Παράλληλα επεσήμανε ότι το γεγονός ότι δεν ανακοινώθηκε νίκη σήμερα σημαίνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις “χάνουν δύναμη”. Εν τω μεταξύ, ένας άλλος πρώην Ρώσος πολιτικός είπε επίσης ότι ο Πούτιν μπορεί να καθαιρεθεί.

Ο Γκενάντι Γκούντκοφ, ένας εξόριστο πρώην μέλος της φιλελεύθερης αντιπολίτευσης, έγραψε στο Twitter: “Ο Πούτιν επανέλαβε αποσπάσματα από το συρτάρι των ζόμπι, χωρίς να τολμήσει τίποτα πιο σοβαρό. Έτσι το Κρεμλίνο δεν επιφυλάσσει πλέον κανένα κόλπο. Τώρα η ήττα του Πούτιν είναι θέμα χρόνου!”

Πώς ο Πούτιν ένωσε τους Ευρωπαίους

Μέσα σε δυόμισι μήνες ο Πούτιν κατάφερε ένα επίτευγμα που, στα μάτια πολλών, φαινόταν ακατόρθωτο: πέτυχε να ενώσει, αντί να διχάσει, τα έθνη και τις κυβερνήσεις της Ευρώπης.

Σε έναν πρώτο χρόνο, ο πόλεμος ώθησε την Γαλλία και την Γερμανία να επανεξετάσουν την πολιτική τους απέναντι στην Ρωσία για πρώτη φορά μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Η πολιτική του ιστορικού άξονα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρκείτο κυρίως στην τήρηση ήπιων τόνων και κατευναστικής διαχείρισης μέσω ενός συνδυασμού οικονομικών και πολιτικών μέσων.

Κατά τη διάρκεια της θεμελιώδους ομιλίας του στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο στις 27 Φεβρουαρίου, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς παραδέχτηκε, χωρίς περιστροφές, ότι η γερμανική πολιτική του κατευνασμού απέναντι στην Ρωσία αποδείχθηκε λανθασμένη, την ίδια στιγμή που ο Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν αποφάσιζε να μειώσει δραστικά τα περιθώρια συνεργασίας με την Ρωσία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments