Διεθνή

Πούτιν: “Εμείς ποτέ δε θα εγκαταλείψουμε την παράδοσή μας”

Πούτιν: “Εμείς ποτέ δε θα εγκαταλείψουμε την παράδοσή μας”

Πηγή Φωτογραφίας: Republic World

Πούτιν: «Εμείς ποτέ δε θα εγκαταλείψουμε την παράδοσή μας και την πατρίδα μας, εν μέσω ρωσοφοβίας, επαίνου των προδοτών και γενικής παρακμής ηθών σε άλλες χώρες»

Με τη φράση «Εμείς ποτέ δε θα εγκαταλείψουμε την παράδοσή μας και την πατρίδα μας, εν μέσω ρωσοφοβίας, επαίνου των προδοτών και γενικής παρακμής ηθών σε άλλες χώρες», ξεκίνησε ο Βλάντιμιρ Πούτιν την ομιλία του για τον εορτασμό της “Ημέρας της Νίκης” στη Μόσχα.

«Σήμερα η πολιτοφυλακή του Ντονμπάς μάχεται για το μέλλον της για να μην ξεχάσει κανείς τα διδάγματα του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Υποκλινόμαστε στη μνήμη των μαρτύρων».

«Η φρίκη» του παγκόσμιου πολέμου δεν πρέπει να επαναληφθεί ποτέ» τόνισε μεταξύ άλλων. Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαιρέτισε τον «θρίαμβο» της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας και έκανε λόγο για ένα «πρωτοφανές κατόρθωμα ηρωισμού». Ο Πούτιν αναφέρθηκε στις απώλειες που σημειώθηκαν στις στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας «μια τραγωδία για όλους μας» αλλά «μια αναντικατάστατη απώλεια για τις οικογένειές τους».

Ευχήθηκε επίσης ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες στρατιώτες και αξιωματικούς και είπε ότι υπέγραψε σήμερα εκτελεστικό διάταγμα προκειμένου να παράσχει «κρίσιμη υποστήριξη» στα «παιδιά των πεσόντων συντρόφων».

Σε ένα μικρό διάλειμμα από τη μέχρι σήμερα αντιδυτική ρητορική του, ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία τιμά ως αξιότιμους συντρόφους τα μέλη των συμμαχικών στρατών, ανάμεσά τους Άγγλοι, Γάλλοι και Αμερικανών που πολέμησαν στο πλευρό της Σοβιετικής Ένωσης στο Β παγκόσμιο πόλεμο.

Στη συνέχει απευθύνθηκε στις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας και στους «πολιτοφύλακες του Ντονμπάς», λέγοντας ότι πολεμούν στη γη τους για να υπερασπιστούν τη Ρωσία.

Τέλος επιτέθηκε στις χώρες του ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι η Ρωσία προσπάθησε «μάταια» να συμβιβαστεί σε θέματα ασφάλειας. «Οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν ήθελαν να μας ακούσουν… αυτό σημαίνει ότι στην πραγματικότητα είχαν αρκετά διαφορετικά σχέδια». Κατηγόρησε τη Δύση ότι «προετοιμάζει ανοιχτά άλλη μια τιμωρητική επιχείρηση» στην περιοχή του Ντονμπάς και έκανε λόγο για μια «απαράδεκτη απειλή για εμάς ακριβώς στα σύνορά μας».

«Η Δύση ετοιμαζόταν να εισβάλει στη γη μας» δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία ήταν ένα απαραίτητο και χρονικά κατάλληλο μέτρο, η μοναδική σωστή απόφαση.

Ο πρόεδρος Πούτιν συνεχάρη τους νικητές «Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου», αλλά και τους προστάτες σήμερα του Ντόνμπας, στην ανατολική Ουκρανία, άρχισε την ομιλία του στην Κόκκινη Πλατεία ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, επ’ ευκαιρία της 77ης επετείου της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments