Διεθνή

Ρωσία: Live η μεγάλη παρέλαση και η ομιλία του Πούτιν για την «Ημέρα της Νίκης» [vid]

Ρωσία: Live η μεγάλη παρέλαση και η ομιλία του Πούτιν για την «Ημέρα της Νίκης» [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Oops Top

Ρωσία: Ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Ρωσία που πραγματοποιείται στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας

Ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Ρωσία που πραγματοποιείται στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας για να τιμηθεί η «Ημέρα της Νίκης».

Λίγο πριν την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων έφτασε και ο Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος αναμένεται στη συνέχεια να εκφωνήσει μια βαρυσήμαντη ομιλία στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα πάντως με ρωσικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη διέλευση αεροσκαφών πάνω από το Κρεμλίνο λόγω των καιρικών συνθηκών στην πρωτεύουσα της Ρωσίας.

Όπως είναι φυσικό όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, καθώς 75 ημέρες, από την ημέρα που οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ουκρανία, η 9η Μαΐου θεωρείται εδώ και καιρό ορόσημο και καταλύτης εξελίξεων

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, σε πολλές πόλεις της Ρωσίας, τανκς και στρατιωτικά οχήματα με συστοιχίες ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων παρελαύνουν στους κεντρικούς δρόμους. Στρατιώτες κάνουν πορεία στις κεντρικές πλατείες και μαχητικά αεροσκάφη κάνουν επίδειξη στους ουρανούς.

Εδώ και χρόνια, η Μόσχα χρησιμοποιεί την επέτειο για να επιδείξει τη στρατιωτική της ισχύ με μεγαλειώδεις παρελάσεις και στρατιώτες ντυμένους με αναμνηστικά που βαδίζουν στους δρόμους της πρωτεύουσας. Δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι πολίτες συμμετέχουν επίσης στις παρελάσεις, μεταφέροντας πορτρέτα συγγενών που έχασαν τη ζωή τους σε αυτό που οι Σοβιετικοί αποκαλούν «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο».

Δείτε live την παρέλαση:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments