Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σταθερή και μακροπρόθεσμη η οικοδόμηση εταιρικής σχέσης με τα Εμιράτα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σταθερή και μακροπρόθεσμη η οικοδόμηση εταιρικής σχέσης με τα Εμιράτα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια επίσκεψή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με τον πρωθυπουργό να επιβεβαιώνει τον στρατηγικό χαρακτήρα των σχέσεων Ελλάδας και ΗΑΕ.

Συνάντηση με τον Διάδοχο του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι Mohammed bin Zayed Al Nahyan είχε τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια επίσκεψή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με τον πρωθυπουργό να επιβεβαιώνει τον στρατηγικό χαρακτήρα των σχέσεων Ελλάδας και ΗΑΕ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τον συνομιλητή του ότι «η περαιτέρω οικοδόμηση αυτής της εταιρικής σχέσης αποτελεί εκ μέρους μου μία συνειδητή, σταθερή και μακροπρόθεσμη επιλογή».

Ο  πρωθυπουργός σημείωσε, επίσης, ότι «η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα λόγω της γεωγραφικής της θέσης να γίνει πύλη εισόδου φυσικού αερίου από τη Μέση Ανατολή και από τη νοτιοανατολική Μεσόγειο προς την Ευρώπη» σημειώνοντας ότι η χώρα μας θέλει να διερευνήσει περαιτέρω δυνατότητα στρατηγικής συνεργασίας και συμμετοχής κεφαλαίων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε αυτήν την κατεύθυνση.

«Ταυτόχρονα, η Ελλάδα επανενεργοποιεί το δικό της πρόγραμμα εξόρυξης για την εξεύρεση φυσικού αερίου εντός της ελληνικής επικράτειας. Και αυτή είναι μία προοπτική που ενδεχομένως να δημιουργεί δυνατότητες περαιτέρω στρατηγικής συνεργασίας. Γνωρίζω το προσωπικό σας ενδιαφέρον για το μέλλον της ενέργειας, για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Και σε ζητήματα, όπως τα υπεράκτια αιολικά πάρκα, είμαστε έτοιμοι να κινηθούμε με μεγάλη ταχύτητα έτσι ώστε να δομήσουμε στρατηγικές συνεργασίες για να αξιοποιήσουμε αυτήν την πολύ σημαντική πηγή πλούτου για τη χώρα μας. Κατά συνέπεια, το φάσμα της συνεργασίας μας μπορεί να γίνει ευρύτερο και βαθύτερο» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments