Ελλάδα

ΑΠΘ: Άγρια επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και φοιτητών – Τρεις συλλήψεις

ΑΠΘ: Άγρια επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και φοιτητών – Τρεις συλλήψεις
Ψήφισμα καταδίκης των βανδαλισμών από τη Σύγκλητο του ΑΠΘ

Άγρια επεισόδια ξέσπασαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μεταξύ φοιτητών και της αστυνομίας, η οποία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας άνδρας πλησίασε τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στον χώρο κι άρχισε να φωνάζει και να τους τραβάει.

Οι αστυνομικοί τον απώθησαν και οι συμπλοκές ξεκίνησαν.

Όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές, δέχτηκαν άγρια και αναίτια επίθεση από τους αστυνομικούς, με κλωτσιές, μπουνιές και χτυπήματα με τα γκλοπ στο κεφάλι και το σώμα. Επίσης, κάνουν λόγο για προβοκάτσια αφού κάνεις, όπως υποστηρίζουν, δε γνωρίζει τον άνδρα από τον οποίο ξεκίνησε το επεισόδιο.

Αυτήν την ώρα η κατάσταση δείχνει να έχει ηρεμήσει και οι φοιτητές συνεχίζουν να είναι συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο διοίκησης.

Νωρίτερα, τα άτομα που είχαν ήδη προκαλέσει επεισόδια έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών μεταφέρθηκαν έξω από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ.

Χρησιμοποιώντας λοστούς και άλλα εργαλεία, κατάφεραν να σπάσουν τα προστατευτικά ρολά που ήταν κατεβασμένα για λόγους ασφαλείας και τα τζάμια της εισόδου και να μπουκάρουν στο εσωτερικό του κτηρίου.

Σύγκλητος ΑΠΘ: Να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες που βανδάλισαν τη βιβλιοθήκη

Τα μέλη της Συγκλήτου ομόφωνα καταδίκασαν την εγκληματική επίθεση, η οποία, όπως αναφέρεται στο ψήφισμα “συνιστά βάναυση προσβολή στην ακαδημαϊκή ελευθερία και στον Έλληνα φορολογούμενο, που χρηματοδοτεί το δημόσιο πανεπιστήμιο”.

Εξέφρασαν δε τη στήριξη τους “στις προβλεπόμενες νόμιμες ενέργειες στις οποίες προέβησαν οι Πρυτανικές Αρχές του Αριστοτελείου από τα ξημερώματα του Σαββάτου 7 Μαΐου για την τέλεση αυτών των πράξεων και αναμένουν από το Κράτος Δικαίου να μεριμνήσει ώστε καμία αξιόποινη πράξη στον χώρο του Πανεπιστημίου να μη μείνει ατιμώρητη”.

Η Σύγκλητος καταδίκασε επίσης ομόφωνα τις σημερινές επιθέσεις και φθορές τόσο στη ΣΘΕ όσο και στο Κτίριο Διοίκησης της πανεπιστημιακής κοινότητας. Επιβεβαιώνοντας “τη σθεναρή και αταλάντευτη αποφασιστικότητά της για την ολοκλήρωση του έργου και την απόδοσή του στα μέλη της, βάσει των συμβατικών υποχρεώσεων που έχει αναλάβει το Πανεπιστήμιο” η Σύγκλητος αποφάσισε ομόφωνα πως “οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών θα ξεκινήσουν άμεσα τις επόμενες μέρες”.

“Οι βάρβαρες και αντιδημοκρατικές ενέργειες όλων αυτών των ομάδων στρέφονται συνειδητά εναντίον του δημόσιου πανεπιστημίου, του μόνου που έχει ο ελληνικός λαός. Επιδιώκουν να καθορίσουν τις χρήσεις του δημόσιου χώρου και να επιβάλουν τον δικό τους νόμο ή αλλιώς να διαλύσουν ό,τι δεν μπορούν να ελέγξουν, μετατρέποντας κάθε τόσο το ΑΠΘ σε χώρο συγκρούσεων.

Τα μέλη της Συγκλήτου δηλώνουν πως με συναίσθηση της ευθύνης που απορρέει από τον θεσμικό και ακαδημαϊκό τους ρόλο προς την πανεπιστημιακή κοινότητα και τον Έλληνα φορολογούμενο, στέκονται ενωμένα για να υπερασπιστούν τη δημοκρατική νομιμότητα, την ακαδημαϊκή ελευθερία και τη δημόσια περιουσία απέναντι στους εχθρούς της δημοκρατίας και τις εγκληματικές αυτές ομάδες, οι οποίες επιβουλεύονται το δημόσιο πανεπιστήμιο και επί δεκαετίες επιχειρούν να επιβάλουν ένα καθεστώς τρομοκράτησης της πανεπιστημιακής κοινότητας”, καταλήγει το ψήφισμα της Συγκλήτου του ΑΠΘ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments