Ελλάδα

Πανελλήνιες εξετάσεις: Υποβολή του Μηχανογραφικού τον Μάιο για υποψηφίους με σοβαρές παθήσεις

Πανελλήνιες εξετάσεις: Υποβολή του Μηχανογραφικού τον Μάιο για υποψηφίους με σοβαρές παθήσεις
Πανελλήνιες εξετάσεις: Επιτάχυνση της διαδικασίας για την υποβολή της Αίτησης-Μηχανογραφικού Δελτίου για εισαγωγή των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Επιτάχυνση της διαδικασίας  υποβολής της Αίτησης-Μηχανογραφικού Δελτίου για εισαγωγή των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση προβλέπει Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα, η διαδικασία θα πραγματοποιείται τον Μάιο, αντί του Σεπτεμβρίου, που ίσχυε μέχρι τώρα και τα αποτελέσματα θα εκδίδονται το ίδιο διάστημα με τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Επίσης, οι επιτυχόντες θα μπορούν πλέον να εγγράφονται ηλεκτρονικά, χωρίς να απαιτείται μετακίνησή τους.

Λεπτομέρειες για τη διαδικασία υποβολής της Αίτησης-Μηχανογραφικού Δελτίου των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες με έκδοση εγκυκλίου.

Από τα ΑΕΙ οι συντελεστές βαρύτητας

Για πρώτη φορά οι Πανελλήνιες εξετάσεις θα ξεκινήσουν αρκετά νωρίς και έτσι οι εξεταζόμενοι θα ξέρουν σε πιο μικρό χρονικό διάστημα για την εισαγωγή τους στα Εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Έτσι, για τους μαθητές και μαθήτριες των ΓΕΛ έχουν προγραμματιστεί στις 3-10 Ιουνίου 2022, ενώ για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ στις 2-17 Ιουνίου 2022. Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου 2022.

Για πρώτη φορά, οι συντελεστές βαρύτητας των εξεταζόμενων μαθημάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ορίστηκαν από τα ίδια τα ΑΕΙ, γεγονός που ενδεχομένως θα οδηγήσει σε διαφορές στον υπολογισμό των μορίων.

Φέτος οι συντελεστές βαρύτητας ανά πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα καθορίστηκαν με απόφαση της Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος. Δεδομένου του γεγονότος ότι οι συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων, όπως τέθηκαν από τα Ιδρύματα, σε κάποιες περιπτώσεις διαφέρουν μεταξύ Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων ιδίου γνωστικού αντικειμένου, ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις στον υπολογισμό των μορίων των υποψηφίων. panellinies

Διατηρείται το μέτρο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) και η δυνατότητα κατάθεσης δυο μηχανογραφικών, ένα για τα ΑΕΙ και ένα για τα ΙΕΚ.

Οι μαθητές και μαθήτριες των ΓΕΛ θα ξεκινήσουν τις Πανελλήνιες με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και των ΕΠΑΛ με τα Νέα Ελληνικά.

Πανελλήνιες 2022: Πρόγραμμα για ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3-6-2022 – ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 6-6-2022 – ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ – Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 6-6-2022 – ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ – Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ + Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 6-6-2022 – ΒΙΟΛΟΓΙΑ – Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 8-6-2022 – ΛΑΤΙΝΙΚΑ – Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 8-6-2022 – ΧΗΜΕΙΑ – Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ + Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 8-6-2022 – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ – Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-6-2022 – ΙΣΤΟΡΙΑ – Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-6-2022 – ΦΥΣΙΚΗ – Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ + Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-6-2022 – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments