Ελλάδα

ΤΑΙΠΕΔ: Παρουσίασε το νέο του επιχειρησιακό πρόγραμμα

ΤΑΙΠΕΔ: Παρουσίασε το νέο του επιχειρησιακό πρόγραμμα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

ΤΑΙΠΕΔ: Το νέο του επιχειρησιακό πρόγραμμα, το οποίο εμπεριέχει αρκετά έργα ανά την Ελλάδα, δημοσίευσε το Υπερταμείο

Το νέο του επιχειρησιακό πρόγραμμα, το οποίο εμπεριέχει αρκετά έργα ανά την Ελλάδα, δημοσίευσε το ΤΑΙΠΕΔ, όπου υπάρχουν αρκετά στοιχεία για τις κατασκευές σε αρκετά λιμάνια της χώρας όπως αυτό του Λιμένα Λαυρίου, προετοιμάζει πρόσκληση ενδιαφέροντος για τον λιμένα Βόλου, ενώ σημειώνεται ότι είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για λιμένα – μαρίνα Κερκύρας.

Για τον λιμένα Αλεξανδρούπολης αναφέρει ότι ολοκληρώνονται προσεχώς τα συμβατικά κείμενα και εντός Q2 θα έρθουν δεσμευτικές προσφορές, όπως και για την Αλεξανδρούπολη, για την Καβάλα ανακοινώθηκε ο προτιμητέος επενδυτής ήδη . Για τον δε διαγωνισμό για τον λιμένα Ηρακλείου αναμένονται δεσμευτικές προσφορές στο τελευταίο τρίμηνο του 2022.

Δείτε εδώ τον αναλυτικό οδηγό του ΤΑΙΠΕΔ

Σχετικά με την πώληση του 30% του Διεθνούς Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος» το ΤΑΙΠΕΔ σημειώνει ότι θα αξιολογήσει προσεχώς την επανέναρξη της διαδικασίας του διαγωνισμού που είχε παγώσει στη β’ φάση λόγω της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας.

Μαρίνα Κέρκυρας

Από εκεί και πέρα, αναφορικά με τη mega yacht μαρίνα Κέρκυρας αναμένονται προσφορές (εκδήλωση ενδιαφέροντος) εντός Q2 και προσεχώς έναρξη ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του λιμανιού της Λευκίμμης στο νησί (έναρξη διαγωνισμού). Επίσης, αναμένεται η προετοιμασία του master plan για την αξιοποίηση του λιμένα Μυκόνου όσον αφορά στην αξιολόγηση του βέλτιστου τρόπου εκμετάλλευσής του, η αξιολόγηση χρονοδιαγράμματος για την εκκίνηση διαγωνιστικής διαδικασίας για την Μαρίνα Αργοστολίου αλλά και για αυτήν της Ζακύνθου. Οι μαρίνες αυτές θα επιχειρηθεί να αξιοποιηθούν μέσω μακροχρόνιας παραχώρησης.

Εγνατία και Αττική Οδός

Για την Εγνατία Οδό, αναμένεται η υποβολή τελικών συμβατικών κείμενων από τον επενδυτή, η έγκριση της σύμβασης παραχώρησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η έκδοση ΚΥΑ για αναπροσαρμογή διοδίων και η υπογραφή της σύμβασης από τη Βουλή.

Για την Αττική Οδό, σημειώνεται ότι θα έχουμε ανακήρυξη προεπιλεγέντων επενδυτών στο Q2, έναρξη β’ φάσης διαγωνισμού στο Q3 και διανομή σχεδίου σύμβασης παραχώρησης επίσης στο Q3 2022.

Εγνατία Οδός: Στην κυκλοφορία ο ο κλάδος από την πόλη της Καβάλας προς τον ανισόπεδο κόμβο του Αγίου Ανδρέα

Στην κυκλοφορία παραδίδεται στις 27 Μαΐου ο κλάδος της Εγνατίας Οδού από την πόλη της Καβάλας προς τον ανισόπεδο κόμβο του Αγίου Ανδρέα, ο οποίος εξυπηρετεί την κίνηση -μεταξύ άλλων- προς Νέα Πέραμο και Νέα Ηρακλείτσα. Διευκολύνεται έτσι, ενόψει και της θερινής περιόδου, η οδική μετακίνηση ταξιδιωτών προς τις παραλίες των δυτικών ακτών της Καβάλας.

Προς το παρόν, ο πλευρικός σταθμός διοδίων στον ανισόπεδο κόμβο δεν θα λειτουργήσει και η διέλευση των οχημάτων θα γίνεται χωρίς αντίτιμο μέχρι νεοτέρας, ενώ το στέγαστρό του θα τοποθετηθεί εντός τριών ημερών από την απόδοση του δρόμου σε κυκλοφορία.

Ακολούθως, ως τις 3 Ιουνίου αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία και ο κλάδος της Εγνατίας από τον Άγιο Ανδρέα προς τη Θεσσαλονίκη, στον οποίο δεν υπάρχει Πλευρικός Σταθμός Διοδίων.

Το χρονοδιάγραμμα των έργων συζητήθηκε κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη, Αλέξιου Πολίτη με τον διευθυντή Λειτουργίας και Συντήρησης της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», Κωνσταντίνο Παρδάλη και τον τμηματάρχη Έργων και Συντήρηση της εταιρείας, Γιώργο Ταλιώτη, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments