Πολιτική

Ουκρανία: Επαναλειτουργία της Ελληνικής πρεσβείας στο Κίεβο

Ουκρανία: Επαναλειτουργία της Ελληνικής πρεσβείας στο Κίεβο

Πηγή Φωτογραφίας: naftemporiki

Ουκρανία: Η πρεσβεία της Ελλάδας στο Κίεβο επαναλειτούργησε, με τον Μανώλη Ανδρουλάκη να ορίζεται ως επιτετραμμένος.

Ξεκίνησε η επαναλειτουργία της πρεσβείας της Ελλάδας στο Κίεβο, με την ελληνική σημαία να κυματίζει.  Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δημοσίευσε σχετικό βίντεο στο Twitter, το οποίο συνόδευσε με την εξής λεζάντα: «Η ελληνική σημαία να κυματίζει και πάλι στην ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο».

Τα στελέχη της πρεσβείας είχαν αποχωρήσει από την πόλη για λόγους ασφαλείας λίγο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ήδη εκεί βρίσκεται το απαραίτητο προσωπικό, όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του. Μάλιστα, ως επιτετραμμένος ανέλαβε ο μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης.

Συνεχίζεται η λειτουργία του προξενείου

Η πρεσβεία, μαζί με το γενικό προξενείο στην Οδησσό, το οποίο λειτουργεί κανονικά, θα συνεχίσουν να παράσχουν κάθε δυνατή συνδρομή στους Έλληνες πολίτες, καθώς και στους Ομογενείς στην Ουκρανία, τόνισε το ΥΠΕΞ στη σχετική του ανακοίνωση.

Επίσης, έγινε ξεκάθαρο ότι, οι συμβουλές προς τους Έλληνες πολίτες που περιέχονται στις ανακοινώσεις του υπουργείου Εξωτερικών στις 14 και στις 22 Φεβρουαρίου εξακολουθούν να ισχύουν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments