Διεθνή

Ρωσία: Ζητά την εκκένωση των πόλεων Κραματόρσκ και Σλοβιάνσκ

Ρωσία: Ζητά την εκκένωση των πόλεων Κραματόρσκ και Σλοβιάνσκ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ρωσία: Την απομάκρυνση των αμάχων από τις πόλεις Κραματόρσκ και Σλοβιάνσκ, ζητά η ρωσική στρατιωτική ηγεσία

Την απομάκρυνση των αμάχων από τις πόλεις Κραματόρσκ και Σλοβιάνσκ, ζητά η ρωσική στρατιωτική ηγεσία, και γι’ αυτό το λόγο έκανε κάλεσμα σε διεθνείς οργανισμούς και οργανώσεις αρωγής να αναλάβουν πρωτοβουλία για την ασφαλή έξοδο των κατοίκων από δυο πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας.

«Ενόψει της διαγραφόμενης καταστροφικής ανθρωπιστικής κατάστασης για τους περισσότερους πολίτες στην Κραματόρσκ και τη Σλοβιάνσκ, καλούμε τη διεθνή κοινότητα, τον ΟΗΕ, τον ΟΑΣΕ και τη ΔΕΕΣ να λάβουν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ταχεία και ασφαλή απομάκρυνση όλων των αμάχων από τις πόλεις αυτές υπό τον έλεγχο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων», είπε ο Ρώσος υποστράτηγος Μιχαήλ Μιζίντσεφ χθες Τετάρτη το απόγευμα, κατά το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο υποστράτηγος Μιζίντσεφ τόνισε πως τα ουκρανικά στρατεύματα, οχυρωμένα στην Κραματόρσκ και στη Σλοβιάνσκ, χρησιμοποιούν τους άμαχους σαν ανθρώπινες ασπίδες. Ο ανώτερος Ρώσος αξιωματικός υποστήριξε ακόμη ότι στις δύο πόλεις εξακολουθούν να βρίσκονται κάπου 90.000 άμαχοι.

Αυτά τα δύο αστικά κέντρα αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους των γραμμών άμυνας του ουκρανικού στρατού στο Ντονμπάς, όπως αποκαλείται η ανατολική Ουκρανία.

Κίεβο: Ανταλλαγή Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου με τους τραυματισμένους μαχητές του Αζοφστάλ

Η Ουκρανία πρότεινε στη Ρωσία να γίνει ανταλλαγή Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου με τους βαριά τραυματισμένους υπερασπιστές του Αζοφστάλ, στη Μαριούπολη, ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, αρμόδια για ανθρωπιστικά θέματα, Ιρίνα Βερεσούκ.

«Δεν υπάρχει συμφωνία ακόμη. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται», πρόσθεσε στην ανάρτησή της στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με τη Βερεσούκ, η ουκρανική κυβέρνηση εξετάζει διάφορες επιλογές για να τερματιστεί η πολιορκία του Αζοφστάλ. Σημείωσε όμως ότι «καμία από αυτές δεν είναι τέλεια».

Δήμαρχος Μαριούπολης: Οι Ρώσοι μετέτρεψαν την Μαριούπολη σε μεσαιωνικό γκέτο

Έως το τέλος του χρόνου στην Μαριούπολη από τις ασθένειες και τις αφόρητες συνθήκες στις οποίες ζουν μπορεί να πεθάνουν περισσότεροι από δέκα χιλιάδες άνθρωποι, έγραψε σε ανάρτηση του ο δήμαρχος της πόλης Βαντίμ Μποϊτσένκο. Αυτή τη στιγμή στην Μαριούπολη βρίσκονται 150-170.000 άνθρωποι.

«Οι κατακτητές μετέτρεψαν την Μαριούπολη σ΄ ένα μεσαιωνικό γκέτο, με αποτέλεσμα η θνησιμότητα να είναι ανάλογη. Χωρίς φάρμακα και ιατρική περίθαλψη, χωρίς την αποκατάσταση και την επισκευή του αποχετευτικού δικτύου της πόλης θα επακολουθήσουν επιδημίες. Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού είναι γέροντες και άρρωστοι άνθρωποι. Χωρίς τις απαραίτητες συνθήκες η θνησιμότητα μεταξύ των ευπαθών ομάδων θα αυξηθεί αρκετές φορές», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Βαντίμ Μποϊτσένκο, ζητώντας την πλήρη απομάκρυνση των κατοίκων από την πόλη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments