Πολιτική

Τσίπρας στη Βουλή: Επί ΣΥΡΙΖΑ είχαμε απόλυτη αίσθηση ευθύνης να υπερασπιστούμε την εθνική γραμμή

Τσίπρας στη Βουλή: Επί ΣΥΡΙΖΑ είχαμε απόλυτη αίσθηση ευθύνης να υπερασπιστούμε την εθνική γραμμή
Τσίπρας στη Βουλή: «Δεν ήξερα να σας φωνάξω να είστε και εσείς παρών όταν θα μιλήσω με τους πρέσβεις» πρόσθεσε παρουσιάζοντας ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση του Φεβρουαρίου του 2022.

Κατά τη δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «από τα χρόνια του Παπάγου έχει να αναγορευτεί πολιτικός παράγοντα ο πρέσβης των ΗΠΑ». «Δεν ήξερα να σας φωνάξω να είστε και εσείς παρών όταν θα μιλήσω με τους πρέσβεις» πρόσθεσε παρουσιάζοντας ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση του Φεβρουαρίου του 2022.

«Το να μου κουνάτε εσείς το δάχτυλο για διπλή στάση στα θέματα εξωτερικής πολιτικής πάει πολύ, που συμμετείχατε στα συλλαλητήρια για την ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας και όταν γίνατε πρωθυπουργός τα ξεχάσατε όλα και την τιμάτε και την τηρείτε και όλα τα κάνετε. Μόνο φοβάστε να φέρετε προς κύρωση τα μνημόνια συνεργασίας μην τα καταψηφίσει η μισή σας ΚΟ», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας . Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε για τη στάση που εκφράζει το κόμμα του ότι «δεν είναι ζήτημα συγκυρίας το ότι έχουμε αυτή τη στάση, δεν έχουμε ανάγκη να το παίζουμε ούτε φιολαμερικανοί ούτε αντιαμερικανοί».

«Με κατηγορήσατε για υποκριτικό αντιαμερικανισμό λες και εμένα θα με προσβάλει αυτό. Δεν έχουμε ανάγκη για να το παίζουμε φιλοααμερικανοί η αντιαμερικανοί για να παίρνουμε ψήφους. Εμείς στηρίζουμε επί της ουσίας τα εθνικά συμφέροντα, δεν εξυπηρετούμε τα αμερικανικά συμφέροντα με ανταλλάγματα δύο καλές κουβέντες».

Τόνισε ότι «εδώ είναι η διαφορά μας», καθώς «επί ΣΥΡΙΖΑ πράγματι έγιναν πολύ ουσιαστικά βήματα, είχαμε απόλυτη αίσθηση της ευθύνης να υπερασπιστούμε την εθνική γραμμή και προχωρήσαμε σε επιλογές που ενίσχυσαν το ρόλο της χώρας διεθνώς».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments