Οικονομία

Χρυσός: Σημαντική πτώση για την τιμή του χρυσού

Χρυσός: Σημαντική πτώση για την τιμή του χρυσού

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Χρυσός: Η τιμή του χρυσού είχε σημαντική πτώση χθες Πέμπτη [12/5] και όπως ήταν φυσικό επηρέασε με μεγάλο βαθμό και την αγορά των άλλων πολύτιμων μετάλλων

Η τιμή του χρυσού είχε σημαντική πτώση χθες Πέμπτη [12/5] και όπως ήταν φυσικό επηρέασε με μεγάλο βαθμό και την αγορά των άλλων πολύτιμων μετάλλων. Έτσι οι διεθνείς αγορές είναι σε μια αρνητική τροχιά, που αναμένει επιθετική αύξηση των επιτοκίων από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες.

Ο χρυσός έχασε έδαφος έναντι του «ανταγωνιστικού» δολαρίου, που βρέθηκε μέσα στη μέρα κοντά σε υψηλό 20 ετών καθώς οι επενδυτές περιμένουν επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων από την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), μετά κι από τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη ανακοινώθηκε πως οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ «έτρεξαν» με ρυθμό 11% για τον Απρίλιο σε ετήσιο επίπεδο, υποχωρώντας από το 11,5% του Μαρτίου αλλά παραμένοντας σε υψηλότατα επίπεδα.

Μαζί με τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ, που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, φαίνεται πως εδραιώνεται η αντίληψη των επενδυτών για το ότι η Fed θα συνεχίσει με σημαντικές αυξήσεις των επιτοκίων της το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να κατευνάσει τις πληθωριστικές πιέσεις στην αμερικανική οικονομία.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Ιουνίου, υποχώρησαν 1,6% ή 29,10 δολάρια στα 1.824,60 δολάρια ανά ουγγιά. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερησία πτώση του χρυσού από τις 2 Μαΐου.

Το ασήμι παράδοσης Ιουλίου, έχασε 3,7%, κλείνοντας στα 20,773 δολάρια η ουγγιά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments