Πολιτισμός

Η 27χρονη ζωγράφος Anna Weyant έγινε η νεότερη καλλιτέχνης που έγινε μέλος του Gagosian

Η 27χρονη ζωγράφος Anna Weyant έγινε η νεότερη καλλιτέχνης που έγινε μέλος του Gagosian

Πηγή Φωτογραφίας: The Art Insider- Recharge Foundation- Cincala Art

Στα 27 της, είναι η νεότερη καλλιτέχνις αυτή τη στιγμή στο ρόστερ του Gagosian, όπου θα έχει σόλο σόου στη Νέα Υόρκη αυτό το φθινόπωρο που μας έρχεται.

Μετά την μεγάλη ζήτηση που δημιουργήθηκε γύρω από το ονομά της, η ζωγράφος Anna Weyant εντάχθηκε στην Gagosian, την αυτοκρατορία των mega-gallery με 19 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Στα 27 της, είναι η νεότερη καλλιτέχνις αυτή τη στιγμή στο ρόστερ του Gagosian, όπου θα έχει σόλο σόου στη Νέα Υόρκη αυτό το φθινόπωρο που μας έρχεται.

Η αναπαράσταση είναι αποκλειστική, πράγμα που σημαίνει ότι η Weyant δεν θα εμφανίζεται πλέον σε καμία από τις προηγούμενες γκαλερί της, συμπεριλαμβανομένων των Blum & Poe και Henry, των επιχειρήσεων που τη βοήθησαν να αποκτήσει  φήμη  και αναγνωρισημότητα στον κόσμο της τέχνης. Το πρώτο show της με τους Blum & Poe πραγματοποιήθηκε μόλις πέρυσι στο χώρο της γκαλερί στο Λος Άντζελες.

Ένας εκπρόσωπος του Γκαγκόσιαν αρνήθηκε να σχολιάσει τις φήμες για τη σχέση τους

Οι πίνακες ζωγραφικής του Weyant με γυναίκες σε βουβούς τόνους έχουν μεγάλ ζήτηση στην αγορά τέχνης. Χρωματισμένες με σκοτεινά χρώματα, αυτές οι σουρεαλιστικές εικόνες υπαινίσσονται  σε βασανισμένες ψυχολογικές καταστάσεις. Έχει αναφέρει ως έμπνευσή της πίνακες ολλανδικών παλαιών δασκάλων, στους οποίους παρουσιάζονται επίσης γυναίκες σε στοχαστικές καταστάσεις, καθώς και περισσότεροι σύγχρονοι καλλιτέχνες όπως ο ζωγράφος John Currin.

«Μεταφέρει μια κατανόηση των ριζών της δουλειάς της, ενώ προκαλεί μια άμεση και συναισθηματική ανταπόκριση», ανέφερε η γκαλερί σε μια δήλωση.

Στο Gagosian, θα βρίσκεται τοποτεθημένη στο ίδιο ρόστερ με φιγούρες όπως οι Currin, Theaster Gates, Michael Heizer, Nam June Paik, Nathaniel Mary Quinn, Jenny Saville και Jordan Wolfson.

Το άλμα της στο Gagosian είναι ασυνήθιστο για μια καλλιτέχνιδα της ηλικίας της. Στα πρώτα στάδια μιας καριέρας, οι περισσότεροι καλλιτέχνες θα ξεκινήσουν σε μια μικρότερη γκαλερί πριν αποφοιτήσουν σε μια μεσαίου μεγέθους και, τελικά, αν είναι τυχεροί, θα καταλήξουν σε μια blue-chip mega. Αλλά η Weyant έχει ουσιαστικά αλλάξει αυτή την τροχιά, μπαίνοντας σε μια από τις μεγαλύτερες γκαλερί του κόσμου πριν καν κλείσει τα 30 της.

Η κίνηση συμπίπτει με την άνοδο των τιμών για τους πίνακές της. Τα σημάδια της ανόδου της στην αγορά ήταν εμφανή στον οίκο Sotheby’s στο Χονγκ Κονγκ τον περασμένο μήνα, όταν μια από τις νεκρές φύσεις της πουλήθηκε για 513.900 δολάρια, πάνω από 10 φορές από την εκτίμηση της.

Το αν τα έργα της θα συνεχίσουν να έχουν απήχηση και να κυριαρχούν στις δημοπρασίες θα δοκιμαστεί αυτό το μήνα στην Νέα Υόρκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments