Ελλάδα

Μάσκα μέτρα: Σήμερα οι αποφάσεις της επιτροπής – Το σχέδιο για μέσα μεταφοράς, καταστήματα, σχολεία

Μάσκα μέτρα: Σήμερα οι αποφάσεις της επιτροπής – Το σχέδιο για μέσα μεταφοράς, καταστήματα, σχολεία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Μάσκα μέτρα: Παρά το γεγονός ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες η μάσκα έχει καταργηθεί ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης ανέφερε ότι σε κάποιους εσωτερικούς χώρους θα παραμείνει υποχρεωτική.

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας προκειμένου να αποφασίσει αν θα καταργηθεί η μάσκα στους εσωτερικούς χώρους από 1 Ιουνίου. Παρά το γεγονός ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες η μάσκα έχει καταργηθεί ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης ανέφερε τη Τρίτη σε συνέντευξή του ότι σε κάποιους εσωτερικούς χώρους θα παραμείνει υποχρεωτική.

«Θα συζητηθεί στην Επιτροπή η χρήση της μάσκας από 1η Ιουνίου και περιμένουμε να ακούσουμε τις θέσεις των επιστημόνων. Η μάσκα σίγουρα θα παραμείνει σε κάποιους εσωτερικούς χώρους, όπως για παράδειγμα τα νοσοκομεία, σύμφωνα με το όσα θα μας υποδείξει η Επιτροπή. Επίσης, είμαστε επιφυλακτικοί για τα σχολεία, καθώς ολοκληρώνουν στις 15 Ιουνίου και υπάρχουν και οι πανελλαδικές που θέλουμε να έχουμε προστατευμένα τα παιδιά μας.  Άρα, πάμε επί της αρχής σε μεγαλύτερο περιορισμό της υποχρεωτικότητας της μάσκας, αλλά οι χώροι ως χώροι θα αποφασιστούν αύριο από την Επιτροπή», δήλωσε ο κ. Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Τι ισχύει με τα αεροδρόμια και τα αεροπλάνα

Σχετικά με τα αεροπλάνα και τα αεροδρόμια αν και προ ημερών τόσο το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) όσο και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) άναψαν το πράσινο φως για την άρση του μέτρου με ισχύ από τη Δευτέρα 16 Μαΐου, το κυβερνητικό επιτελείο επισημαίνει ότι θα πρέπει τα κράτη-μέλη της ΕΕ να ακολουθήσουν μια κοινή γραμμή.

Που θα υπάρξουν εξαιρέσεις

Μιλώντας σήμερα στην εκπομπή “Από τις 6” ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης σημείωσε ότι θα συζητήσει σήμερα την αναστολή της υποχρεωτικότητας σε εσωτερικούς χώρους αλλά θα υπάρξουν εξαιρέσεις βάσει εισηγήσεων της επιτροπής σε κάποιους χώρους, όπως στα νοσοκομεία και σε μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου. «Επειδή θεωρούμε ότι η μάσκα είναι ένα ήπιο μέτρου περιορισμού θέλουμε να ακούσουμε την εισήγηση και να μείνει η μάσκα εκεί που είναι απαραίτητη. Η φιλοσοφία μας είναι να πάμε σε χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους μόνο εκεί που είναι απαραίτητη», υπογράμμισε.

Για τα σχολεία

Ο κ. Πλεύρης είπε πως βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με την κα Κεραμέως και πως θα υπάρξει πρωτόκολλο ασφαλείας και για τις πανελλαδικές εξετάσεις όχι τόσο για επιδημιολογικούς λόγους όσο για το να μην ασθενήσουν άτομα-υποψήφιοι τις ημέρες που δίνουν εξετάσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments