Ελλάδα

Τουρισμός: Αισιοδοξία για τη νέα χρονιά εκφράζουν οι φορείς

Τουρισμός: Αισιοδοξία για τη νέα χρονιά εκφράζουν οι φορείς

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Τουρισμός: Τις εκτιμήσεις τους ότι η φετινή χρονιά θα είναι πολύ καλή για τον ελληνικό τουρισμό κατέθεσαν οι φορείς του κλάδου

Τις εκτιμήσεις τους ότι η φετινή χρονιά θα είναι πολύ καλή για τον ελληνικό τουρισμό κατέθεσαν οι φορείς του κλάδου από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων που έλαβε χώρα στην Αθήνα, παρουσία κορυφαίων υπουργών της Κυβέρνησης αλλά και ξενοδόχων από όλη την Ελλάδα.

Στην παρέμβαση του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος υπογράμμισε ότι o τουρισμός καλείται και φέτος να πρωταγωνιστήσει, σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, που διαμορφώνεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις του. Μάλιστα το τελικό του αποτέλεσμα, αναφορικά με τα έσοδα που θα προκύψουν από το τουριστικό ρεύμα, θα είναι και καταλυτικό για την διαμόρφωση του ΑΕΠ της ελληνικής οικονομίας.

Οι προβλέψεις του προϋπολογισμού του κράτους για το 2022 κάνουν λόγο για 15 δισ. ευρώ έσοδα, ενώ αν αυτά ξεπεραστούν και φτάσουν αυτά του 2019 (18 και πλέον δισ. ευρώ) τότε θα προστεθούν επί πλέον 1,7 μονάδες στο ΑΕΠ, ανάφερε ο κ. Ρέτσος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος σημείωσε ότι περιμένει ένα πολύ καλό καλοκαίρι για φέτος και κάλεσε τους επαγγελματίες του κλάδου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. “Το ελληνικό ξενοδοχείο δίνει δουλειές αλλά και πνοή στις τοπικές κοινωνίες”, είπε ο κ. Τάσιος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Αλέξανδρος Βασιλικός ανάφερε ότι ο κλάδος άντεξε και τα κατάφερε τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας. “Έχουμε αντέξει και χρησιμοποιούμεθα ως παράδειγμα για το πως τα καταφέραμε”, ανάφερε μεταξύ άλλων.

Τουρισμός: Τα νησιά του νότιου Αιγαίου κατάφεραν να σημειώσουν μεγάλη αύξηση το πρώτο τετράμηνο του 2022

Τα ελληνικά νησιά αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες, Έλληνες και μη, μιας και η ομορφιά τους είναι απαράμιλλή. Μάλιστα τα νησιά του νότιου Αιγαίου κατάφεραν να σημειώσουν μεγάλη αύξηση το πρώτο τετράμηνο του 2022 και με τα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους, προβλέπεται να έχουν μία εξαιρετική καλοκαιρινή σεζόν.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό, που απαρτίζουν οι φορείς της Αυτοδιοίκησης και οι τουριστικοί φορείς της περιοχής, ο πρώτος μήνας έκλεισε με περισσότερους επισκέπτες από την αντίστοιχη περίοδο του 2019 και συγκεκριμένα με αύξηση 13,07% όσον αφορά τις διεθνείς απευθείας αφίξεις στα πέντε αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments