Ελλάδα

Μάσκες: Αίσθηση ελευθερίας μετά από δύο χρόνια – Προσοχή συστήνουν οι ειδικοί

Μάσκες: Αίσθηση ελευθερίας μετά από δύο χρόνια – Προσοχή συστήνουν οι ειδικοί

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Μάσκες: Η επιστροφή στην πλήρη ελευθερία είναι πολύ κοντά, ύστερα από τις ανακοινώσεις του Θάνου Πλεύρη για την αναστολή της υποχρεωτικότητας της μάσκας

Η επιστροφή στην πλήρη ελευθερία είναι πολύ κοντά. Όπως ανακοίνωσε χθες ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης από την 1η Ιουνίου μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς, ενώ συμπεριλαμβάνονται τα αεροπλάνα και υπεραστικές συγκοινωνίες.

Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας αφορά και στους εργαζομένους σε όλους αυτούς τους χώρους.

Η υποχρεωτικότητα παραμένει στα

  • νοσοκομεία
  • γηροκομεία
  • Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (λεωφορεία, μετρό, τρόλεϊ, τραμ)

Για τις εκπαιδευτικές δομές θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση μετά από νέα συνεδρίαση της Επιτροπής. Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σημαίνει ότι δεν θα επιβάλλεται πρόστιμο.

“Να φορούν οι πολίτες τις μάσκες και μετά την 1η Ιουνίου”

Ισχυρή σύσταση στους πολίτες να συνεχίσουν να φορούν μάσκες και μετά την 1η Ιουνίου για να αποφευχθεί έξαρση της πανδημίας απηύθυνε ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

«Άλλο η άρση της υποχρεωτικότητας και άλλο η ισχυρή σύσταση να φοράμε μάσκα. Οι γιατροί επιμένουμε ότι δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να αγνοήσουμε ότι κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο έχουμε 600.000 κρούσματα και 2.000 θανάτους. Αυτό σημαίνει ότι η πανδημία είναι εδώ», δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας πως ο ιός είναι πολύ μεταδοτικός και καταστροφικός.  Μάλιστα, σημείωσε ότι υπάρχουν και νέες μεταλλάξεις, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν είναι ανησυχητικές.

Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επανέλθει η υποχρεωτικότητα και η επιβολή μέτρων μετά το καλοκαίρι «ώστε να έχουμε μια συμμόρφωση και να αποτρέψουμε κύμα που θα οδηγήσει σε κατάρρευση τα νοσοκομεία».

Την ερχόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για σχολεία και πλοία

Πάντως, εκκρεμότητα παρέμεινε αναφορικά με τα σχολεία και τα πλοία, διότι η Επιτροπή Ειδικών θα συνεδριάσει ξανά την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να αποφασίσει για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στην ακτοπλοΐα, όπως και σε μαθητές και καθηγητές, βάσει των δεδομένων που θα εξεταστούν, όπου είναι πολύ πιθανό να αρθούν και εκεί οι απαγορεύσεις.

Τέλος τα πρόστιμα για τη μάσκα

Εκτός από τις ανακοινώσει για την άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας, επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι τελειώνει και το διοικητικό πρόστιμο.

Ωστόσο, όποιοι επιθυμούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τη μάσκα θα μπορούν να το κάνουν και συστήνεται να γίνεται ιδίως από άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως και σε χώρους όπου ο κάθε πολίτης κρίνει ότι θα μπορούσε να υπάρξει διασπορά του ιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments