Διεθνή

Τσαβούσογλου: “Η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”

Τσαβούσογλου: “Η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τσαβούσογλου: Δριμεία επίθεση κατά της Ελλάδος έκανε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, όπου με ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει πως οι δηλώσεις που κάνουν αποσκοπούν στην πλήρη διαστρέβλωση της ιστορίας

Δριμεία επίθεση κατά της Ελλάδος έκανε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, όπου με ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει πως οι δηλώσεις που κάνουν αποσκοπούν στην πλήρη διαστρέβλωση της ιστορίας. “Απορρίπτουμε παντελώς τις παραληρηματικές δηλώσεις των ελληνικών αρχών με το πρόσχημα της επετείου των αβάσιμων ισχυρισμών του “Πόντου” και αποσκοπούσαν στην πλήρη διαστρέβλωση της ιστορίας”, τονίζουν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα το τουρκικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για προσπάθεια των ελληνικών αρχών για «παράλογη διαστρέβλωση της ιστορίας» και συνεχίζει: «Καταδικάζουμε επίσης τις προσπάθειες των αντιτουρκικών λόμπι να εξαπατήσουν το κοινό, βάζοντας αυτές τις στρεβλωμένες αξιώσεις στην ατζέντα τρίτων χωρών».

Προσθέτει ότι «οι προσπάθειες αυτών που προσπαθούν να αντλήσουν εχθρότητα από την ιστορία και να παραπλανήσουν τις νεότερες γενιές δεν θα υπηρετήσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα».

«Αντί να βασίζεται σε τεχνητές ιστορικές αφηγήσεις που δεν συμβιβάζονται με την πραγματικότητα, θα ήταν πιο λογική επιλογή για την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που καθορίστηκαν από τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Ομοίως, θα ήταν ωφέλιμο για όσους τα ισχυρίζονται αυτά να θυμούνται τα βάναυσα εγκλήματα και τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν εναντίον άλλων θρησκευτικών ή εθνοτικών ομάδων, ιδιαίτερα των Τούρκων, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής της Τρίπολης το 1821.

Καλούμε την Ελλάδα να εργαστεί μαζί για την ειρήνη, τη σταθερότητα και ένα ευημερούν μέλλον που βασίζεται στη συνεργασία αντί να διαστρεβλώνει τα γεγονότα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Τσαβούσογλου: Η Άγκυρα αντιτίθεται στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Επιμένει στο βέτο η Τουρκία για το αίτημα ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανέλαβε απόψε ότι η χώρα του έχει εύλογες ανησυχίες για την ασφάλειά της, λόγω της υποστήριξης, όπως είπε, που παρέχουν η Σουηδία και η Φινλανδία σε «τρομοκρατικές οργανώσεις».

Για αυτό τον λόγο η Άγκυρα αντιτίθεται στην ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ, εξήγησε.

Σε σύντομες δηλώσεις που έκανε πριν από τη συνάντηση που θα έχει με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν στη Νέα Υόρκη, ο Τσαβούσογλου είπε ότι η Άγκυρα κατανοεί τις ανησυχίες της Σουηδίας και της Φινλανδίας για την ασφάλειά τους, όμως τόνισε ότι θα πρέπει να απαντηθούν και οι ανησυχίες της Τουρκίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments