Ελλάδα

Πανελλήνιες 2022: Οι αλλαγές και το πρόγραμμα των εξετάσεων

Πανελλήνιες 2022: Οι αλλαγές και το πρόγραμμα των εξετάσεων

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Πανελλήνιες 2022: Αντίστροφα μετρούν οι μαθητές του λυκείου, μιας και σε δύο εβδομάδες από σήμερα [3 Ιουνίου] θα ξεκινήσουν οι φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις

Αντίστροφα μετρούν οι μαθητές του λυκείου, μιας και σε δύο εβδομάδες από σήμερα [3 Ιουνίου] θα ξεκινήσουν οι φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις, και για πρώτη φορά στα χρονικά οι βάσεις θα βγουν αρκετά νωρίς.

Αυτά είναι τα καλά νέα για τους υποψήφιους

Δύο είναι τα καλά νέα που υπάρχουν για τους υποψήφιους του φετινών Πανελληνίων, καθώς θα καταργηθεί το διπλό μηχανογραφικό, αλλά και η ανακοίνωση των βάσεων θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς τα αποτελέσματα θα βγουν στις αρχές Αυγούστου.

«Τα παιδιά θα δώσουν, όπως πέρυσι, ένα μηχανογραφικό στο οποίο θα δηλώσουν μέχρι και όλες τις σχολές του επιστημονικού πεδίου που ανήκουν» δήλωσε ο σύμβουλος σταδιοδρομίας κ. Στρατηγάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις 17 ημέρες λιγότερης αγωνίας που θα κερδίσουν φέτος οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων και οι γονείς τους.

Περίπου δυο εβδομάδες απομένουν για την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων του 2022. Η κατάργηση του διπλού μηχανογραφικού και η ανακοίνωση των βάσεων σχετικά νωρίς, στην αρχή του Αυγούστου είναι δύο από τα σημαντικότερα νέα για τους μαθητές των λυκείων.

Πανελλήνιες 2022: Τι αλλάζει φέτος για τους υποψηφίους

  • Καταργείται το διπλό μηχανογραφικό
  • Ανακοίνωση των βάσεων μέχρι 10 Αυγούστου
  • Το μηχανογραφικό των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις από 17/5
  • Μείωση του ελάχιστους ύψους για τα κορίτσια στην Αστυνομία , το Λιμενικό και την
  • Πυροσβεστική.
  • Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής παίρνει υπόψη τις επιδόσεις των υποψηφίων

Πανελλήνιες 2022: Το πρόγραμμα των εξετάσεων

Το διάστημα 3 – 10 Ιουνίου θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και από 2 μέχρι 17 Ιουνίου των Επαγγελματικών Λυκείων. Η αρχή των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022 γίνεται με το μάθημα των Νέων Ελληνικών για τους μαθητές των ΕΠΑΛ την Πέμπτη 2 Ιουνίου.

Πρόγραμμα Πανελληνίων 2022 – Οι μαθητές των γενικών λυκείων (ΓΕΛ) εξετάζονται:

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

Πανελλήνιες 2022: Οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) εξετάζονται:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments