Τεχνολογία

TikTok: Δοκιμές στο Βιετνάμ με εμπλουτισμό από βιντεοπαιχνίδια

TikTok: Δοκιμές στο Βιετνάμ με εμπλουτισμό από βιντεοπαιχνίδια

Πηγή Φωτογραφίας: Polygon- Mobylak

TikTok: Η πλατφόρμα επιβεβαίωσε ότι δοκιμάζει minigame γραμμένα σε HTML5

Εμπλουτισμό της πλατφόρμας του με βιντεοπαιχνίδια ετοιμάζει το TikTok, ακολουθώντας το παράδειγμα των Facebook και Netflix σε μια προσπάθεια αύξησης των διαφημιστικών εσόδων. Η ByteDance, η κινεζική εταιρεία πίσω από το TikTok, ξεκίνησε ήδη δοκιμές στο Βιετνάμ, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο τέσσερις πηγές που δεν κατονομάζονται.

Διαφημιστικά έσοδα και όχι μόνο

Εκτός από διαφημιστικά έσοδα, η επέκταση στο gaming θα μπορούσε να αυξήσει τον χρόνο που περνούν οι χρήστες στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, μια από τις δημοφιλέστερες του κόσμου με περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες το μήνα.

Δεδομένου ότι το 70% των κατοίκων του Βιετνάμ είναι κάτω των 35 ετών και έχουν μεγάλη εξοικείωση με την τεχνολογία, η χώρα είναι ιδιαίτερα ελκυστική αγορά για εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης όπως η ByteDance, η Meta Platforms και η Google.

Το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, πιθανώς από το τρίτο τρίμηνο, και αργότερα σε άλλες αγορές, είπαν οι πηγές του Reuters.

Τα minigames

Εκπρόσωπος του TikTok επιβεβαίωσε ότι η πλατφόρμα δοκιμάζει παιχνίδια γραμμένα σε HTML5, γνωστά και ως minigame, τα οποία θα προσφέρει σε συνεργασία με δημιουργούς λογισμικού και εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών όπως η Zynga, η οποία έγινε γνωστή για το παιχνίδι Farmville στο Facebook.

Τι ισχύει στην Κίνα

Το TikTok είναι σήμερα διαθέσιμο μόνο εκτός Κίνας. Οι χρήστες της κινεζικής έκδοσης, η οποία ονομάζεται Douyin, μπορούν ήδη να παίζουν παιχνίδια εντός της εφαρμογής από το 2019.

Ακόμα και χωρίς τα παιχνίδια, τα οικονομικά του TikTok παρουσιάζουν θεαματική άνοδο. Τα έσοδα από διαφημίσεις αναμένεται να τριπλασιαστούν φέτος σε πάνω από 11 δισ. δολάρια, ποσό μεγαλύτερο από τις αθροιστικές πωλήσεις της Twitter Inc. και της Snap Inc.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments