Διεθνή

Ουκρανία: Δώδεκα άμαχοι νεκροί και δεκάδες τραυματίες στη Σεβεροντονέτσκ

Ουκρανία: Δώδεκα άμαχοι νεκροί και δεκάδες τραυματίες στη Σεβεροντονέτσκ

Πηγή Φωτογραφίας: energyintel, Αρχείου

Ουκρανία: Τουλάχιστον 12 άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι τουλάχιστον 40 τραυματίστηκαν σε πλήγματα του πυροβολικού της Ρωσίας στην Σεβεροντονέτσκ

Τουλάχιστον 12 άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι τουλάχιστον 40 τραυματίστηκαν σε πλήγματα του πυροβολικού της Ρωσίας στην Σεβεροντονέτσκ, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Ο Σερχίι Χαϊντάι, ο περιφερειάρχης της Λουγκάνσκ, κατηγόρησε μέσω Telegram τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πως βομβαρδίζουν σπίτια. Ο ρωσικός στρατός και οι φιλορώσοι αυτονομιστές επιτίθενται στην πόλη από πρακτικά όλες τις πλευρές.

Είναι αδύνατη η επαλήθευση του αριθμού των θυμάτων του πολέμου, που διαρκεί σχεδόν τρεις μήνες. Τόσο το Κίεβο, όσο και η Μόσχα σπανίως ανακοινώνουν απολογισμούς των απωλειών στις τάξεις των ενόπλων τους δυνάμεων.

Την περασμένη εβδομάδα, οι φιλορώσοι αυτονομιστές στη Ντονέτσκ ανέφεραν πως 1.700 μαχητές τους σκοτώθηκαν. Ο πιο πρόσφατος απολογισμός που έχει ανακοινώσει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ήταν αυτός στα τέλη Μαρτίου που έκανε λόγο για 1.351 νεκρούς.

Στα μέσα Απριλίου, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλαγε για 3.000 ουκρανούς στρατιωτικούς νεκρούς. Ως αυτό το στάδιο, ο ΟΗΕ λέει ότι έχει επιβεβαιώσει πάνω από 3.800 θανάτους αμάχων. Ο απολογισμός των θυμάτων του πολέμου θεωρείται βέβαιο πως είναι πολύ πιο βαρύς στην πραγματικότητα.

Ζελένσκι: “Το Ντονμπάς έχει μετατραπεί σε… κόλαση”

“Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να αυξάνουν την πίεση στο Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία, που έχει μετατραπεί σε «κόλαση»”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος ταυτόχρονα χαρακτήρισε το γιγαντιαίο πακέτο στρατιωτικής, οικονομικής και ανθρωπιστικής βοήθειας που εγκρίθηκε στις ΗΠΑ επένδυση για την ασφάλεια της Δύσης.

Το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε το πακέτο 40 δισ. δολαρίων για να υποστηριχθεί η πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας, στην οποία εισέβαλε ο στρατός της Ρωσίας την 24η Φεβρουαρίου. Ενώ οι υπουργοί Οικονομικών της G7 άρχισαν να μετράνε τα δισεκατομμύρια που θα δώσει κάθε χώρα μέλος στο Κίεβο. 15-zelensky_031822

«Για τους εταίρους μας δεν πρόκειται απλά για έξοδα ή δωρεές», έκρινε ο κ. Ζελένσκι στο μαγνητοσκοπημένο διάγγελμά του που μεταφορτώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. «Είναι συμβολή στην δική τους ασφάλεια, διότι η προστασία της Ουκρανίας σημαίνει δική τους προστασία έναντι των νέων πολέμων και κρίσεων που μπορεί να προκαλέσει η Ρωσία», επιχειρηματολόγησε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments