Διεθνή

Ουκρανία: Η κατάσταση στο Ντονμπάς παραμένει δύσκολη λέει ο Ζελένσκι

Ουκρανία: Η κατάσταση στο Ντονμπάς παραμένει δύσκολη λέει ο Ζελένσκι

Πηγή Φωτογραφίας: Φώτο αρχείου

Ουκρανία: Ο πρόεδρος της Ουκρανίας μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, λέγοντας πως στο Ντονμπάς τα πράγματα παραμένουν δύσκολα.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο Ντονμπάς. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε ότι η κατάσταση στην περιοχή του Ντονμπάς παραμένει πολύ δύσκολη και πρόσθεσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν ακόμη να δείξουν κάποιο είδος νίκης.

«Στην 80ή ημέρα της ολομέτωπης εισβολής φαίνεται παρανοϊκό, αλλά δεν σταματούν τις προσπάθειες», δήλωσε ο ουκρανός πρόεδρος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

“Γίνεται πόλεμος, οι ανθρώπινες ζωές είναι πολύτιμες”

“Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την Κριμαία ως μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε με τη Ρωσική Ομοσπονδία ότι μια απόφαση για την Κριμαία δεν είναι επί του παρόντος.

Γίνεται πόλεμος, οι ανθρώπινες ζωές είναι πολύτιμες. Ας αφήσουμε στην άκρη αυτό το θέμα εάν είναι επώδυνο, περιπλέκει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, τη διαδικασία συνάντησης με τους προέδρους της Ουκρανίας και της Ρωσίας», είπε ο Ζελένσκι.

“Κατέστρεψαν το τμήμα [του Ντονμπάς] που ήταν υπό τον έλεγχό μας”

Σύμφωνα με τον ίδιο, “η αντιπροσωπεία μας στην Τουρκία προσφέρθηκε να παραλείψει αυτό το θέμα, αλλά όχι για πάντα. Πρότειναν το ζήτημα να λυθεί εντός 10 ετών, αλλά δεν πήραμε απάντησή στην πρότασή μας”. Ο Ζελένσκι, είπε επίσης ότι δεν είναι έτοιμος να μιλήσει για την «αυτονομία» των «Ντόντσκ» και «Λουγκάνσγκ».

“Κατέστρεψαν το τμήμα [του Ντονμπάς] που ήταν υπό τον έλεγχό μας. Τώρα [η Ρωσία] τις έχουν αναγνωρίσει ως ξεχωριστές δημοκρατίες που δεν είναι μέρος της Ουκρανίας. Τις χώρισαν”, είπε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πιθανή αναγνώριση της Ουκρανίας ” αυτονομίες» στο Ντονμπάς. “Πριν μιλήσουμε για τις μορφές αυτών των εδαφών, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την αυτονομία τους”, είπε ο πρόεδρος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments