Πολιτική

Γεραπετρίτης για ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Ανέδειξε την Ελλάδα της επόμενης ημέρας

Γεραπετρίτης για ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Ανέδειξε την Ελλάδα της επόμενης ημέρας
Γεραπετρίτης για ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες και μια σειρά άλλων θεμάτων ανέλυσε ο υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης

Στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες και μια σειρά άλλων θεμάτων ανέλυσε ο υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης. Συγκεκριμένα, «στην κύρια τοποθέτησή του ενώπιον του Κογκρέσου, όλοι -Ρεπουμπλικάνοι, Δημοκρατικοί, η αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, η πρόεδρος της Βουλής, ετερόκλιτα πολιτικά μέρη ανταποκρίθηκαν με πάρα πολλή θέρμη σε όσα είπε ο πρωθυπουργός» σημείωσε στα “Παραπολιτικά” ο υπουργός Επικρατείας.

Και το δεύτερο, «ο πρωθυπουργός μίλησε εξ ονόματος του ελληνισμού, ως ίσο προς ίσο, ως εταίρος απέναντι σε έναν ισότιμο εταίρο». Εξ άλλου «δεν επέδειξε καμία απολύτως μεμψιμοιρία, είχε μόνο θετικό αφήγημα, έδειξε την Ελλάδα της επόμενης ημέρας. Έχει αξία το να εμφανίζεται η Ελλάδα όχι ως ο φτωχός συγγενής στο διεθνές περιβάλλον, αλλά ως ένας πυλώνας σταθερότητας της ενωμένης, σήμερα, Δύσης», υπογράμμισε.

Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ

«Όμως», συμπλήρωσε, «δεν καταλαβαίνω την αμηχανία που εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε και ζήτησε «να σταθούμε μία φορά πέρα και πάνω από όλα τις κομματικές αντιπαραθέσεις, πάνω από όλα ως Έλληνες. Επιτέλους μία φορά στην Ελλάδα ας αφήσουμε την πολιτική διχόνοια και μεμψιμοιρία και να σταθούμε όπως στάθηκαν οι Αμερικανοί ενώπιον του Έλληνα πρωθυπουργού, δηλαδή να σηκωθούν να χειροκροτήσουν όλοι, παραμερίζοντας τις όποιες πολιτικές διαφωνίες».

Για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Για τα γλυπτά του Παρθενώνα, τέλος, υπογράμμισε τη συστηματική δουλειά εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης: «Εμείς θα συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας και διμερώς και στο επίπεδο διεθνών οργανισμών έτσι ώστε τα γλυπτά να γυρίσουν σπίτι τους. Αυτό που πρέπει να γίνει, θα γίνει και με τον πιο ικανό τρόπο», κατέληξε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments