Διεθνή

APEC: Πέντε χώρες αποχώρησαν την ώρα της ομιλίας του Ρώσου υπουργού Οικονομίας

APEC: Πέντε χώρες αποχώρησαν την ώρα της ομιλίας του Ρώσου υπουργού Οικονομίας

Πηγή Φωτογραφίας: youtube/screenshot

Οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ, του Καναδά, της Νέας Ζηλανδίας, της Αυστραλίας και της Ιαπωνίας αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τη συνάντηση της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC), όταν ξεκίνησε η ομιλία του Ρώσου υπουργού Οικονομίας

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία εκπρόσωποι των Ηνωμένων Πολιτειών και πολλών άλλων εθνών αποχώρησαν από τη συνάντηση των υπουργών εμπορίου Ασίας-Ειρηνικού στην Μπανγκόκ το Σάββατο.

Η αποχώρηση ήταν «μια έκφραση αποδοκιμασίας για τον παράνομο επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και τον οικονομικό αντίκτυπό του στην περιοχή APEC», είπε ένας διπλωμάτης.

Εκπρόσωποι από τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, την Ιαπωνία και την Αυστραλία ενώθηκαν με τους Αμερικανούς, με επικεφαλής την εμπορική εκπρόσωπο Κάθριν Τάι, αποχωρώντας από τη συνάντηση της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC), δήλωσαν στο Reuters δύο Ταϊλανδοί αξιωματούχοι και δύο διεθνείς διπλωμάτες.

Ένας άλλος διπλωμάτης είπε ότι οι πέντε χώρες που διοργάνωσαν τη διαμαρτυρία ήθελαν «σκληρότερη “γλώσσα” για τον πόλεμο της Ρωσίας» στην τελική δήλωση της ομάδας που θα εκδοθεί την Κυριακή.

«Η συνάντηση δεν θα είναι αποτυχημένη εάν δεν μπορεί να εκδοθεί (κοινή δήλωση)», είπε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εμπορίου της Ταϊλάνδης, Τζουρίν Λακσαναουίσιτ, προσθέτοντας ότι η συνάντηση «προχωρούσε καλά» παρά την αποχώρηση.

Η αποχώρηση έλαβε χώρα ενώ ο Ρώσος υπουργός Οικονομίας Μαξίμ Ρεσέτνικοφ εκφωνούσε παρατηρήσεις στην έναρξη της διήμερης συνάντησης από την ομάδα των 21 οικονομιών.

Οι αντιπροσωπείες από πέντε χώρες που πραγματοποίησαν τη διαμαρτυρία επέστρεψαν στη συνάντηση αφού ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Ρεσέτνικοφ, δήλωσε ένας Ταϊλανδός αξιωματούχος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments