Πολιτική

Παπανδρέου στο συνέδριο ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ: Το συντηρητικό δίπολο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ έχει μέλημα τον έλεγχο της εξουσίας

Παπανδρέου στο συνέδριο ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ: Το συντηρητικό δίπολο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ έχει μέλημα τον έλεγχο της εξουσίας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Παπανδρέου στο συνέδριο ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ: Με μία συγκινητική αναφορά στην Φώφη Γεννηματά έκλεισε την ομιλία του στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Με μία συγκινητική αναφορά στην Φώφη Γεννηματά έκλεισε την ομιλία του στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

“Μια Ελλάδα με διακριτή φωνή και θέση για τα παγκόσμια προβλήματα. Μια Ελλάδα της οικολογίας. Καλούμαστε και ως Κίνημα Αλλαγής, με στήριγμα τις αξίες αυτές, να κοιτάξουμε μπροστά, να απαντήσουμε στις πρωτοφανείς προκλήσεις της εποχής μας. Ανατρέποντας κατεστημένα, κατεστημένες πρακτικές και αντιλήψεις. Κάποιοι, αυτό φοβούνται. Τη διαχρονική μας πορεία αλλαγών για μια δίκαιη και δημοκρατική Ελλάδα” σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

Για το αν θα συνεργαστούν με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ

“Για αυτό επιμένουν να μας εγκλωβίζουν σε ένα αδιέξοδο δίλημμα: με ποιον θα πάτε, μας ρωτούν; Δεν μας θέλουν ξεχωριστούς, ανατρεπτικούς, ανεξάρτητους. Δεν μας θέλουν σκεπτόμενους, δεν μας θέλουν ελεύθερους. Να οραματιστούμε μαζί με την Ελληνική κοινωνία κάτι πολύ διαφορετικό από το σημερινό γκρίζο τοπίο. Να αναδείξουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Θέλουν να μας καταστήσουν στη συνείδηση του λαού, κομπάρσους στη διαχείριση της υπάρχουσας εξουσίας, στήριγμα στις πελατειακές ορέξεις των ισχυρών. Έτσι, προσπαθούν να συντηρήσουν έναν μύθο” υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ότι, τίποτα δεν αλλάζει. Το μήνυμα τους στην νέα γενιά είναι – «μην ασχολείστε με την πολιτική, όλοι ίδιοι είναι, μάταιος ο κόπος σας!». Άλλο είναι το το πραγματικό στοίχημα: Όχι με ποιους θα πάμε, αλλά που θέλουμε να πάει η χώρα, ποιες ριζικές αλλαγές πρέπει να γίνουν, ποιες κοινωνικές δυνάμεις θα συσπειρώσουμε ώστε να ανατραπεί η ισορροπία της αδράνειας, της επικοινωνιακής πόλωσης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Μια πόλωση που δεν αφορά τα πραγματικά διλήμματα για την Ελλάδα, την κοινωνία. Μια επικοινωνιακή πόλωση που εξυπηρετεί μια καταστροφική σκοπιμότητα, τον εγκλωβισμό ψηφοφόρων στις μικρο-κομματικές επιδιώξεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments