Πολιτική

GPO: Άνοιγμα ψαλίδας υπέρ ΝΔ με 8,9%

GPO: Άνοιγμα ψαλίδας υπέρ ΝΔ με 8,9%

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

GPO: Με βάση τα ευρήματα, το κυβερνών κόμμα έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις των πολιτών και βλέπει την διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ να αυξάνεται.

Τα αποτελέσματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία GPO δημοσιεύονται στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ». Με βάση τα ευρήματα, το κυβερνών κόμμα έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις των πολιτών και βλέπει την διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ να αυξάνεται. Παράλληλα, η απόσταση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα φθάνει σχεδόν το 15%.

Συγκεκριμένα, στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, που δημοσιεύθηκε στις 7 Μαΐου, η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινούνταν στις οκτώ ποσοστιαίες μονάδες.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία οδηγεί σταθερά την πολιτική κούρσα συγκεντρώνοντας 32,1% έναντι 23,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα ανέρχεται στο 8,9%.

Ακολουθούν, στην πρόθεση ψήφου, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση, που συγκεντρώνουν 11,8%, 5,4% και 4,4% αντίστοιχα. Αξιοσημείωτο είναι ότι το ΜέΡΑ25 μένει, σύμφωνα με την έρευνα, εκτός Βουλής, δεδομένου ότι το ποσοστό του δεν υπερβαίνει το 2,3%.

Ως προς την καταλληλότητα για το αξίωμα του Πρωθυπουργού, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προπορεύεται με 44,8% έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συγκεντρώνει 3,1%.

Αναφορικά με τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, τις περισσότερες θετικές απόψεις συγκεντρώνει το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη με 50,1%. Στη δεύτερη θέση περνάει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 36,9% έναντι του 36,6% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας. Έπονται στη σχετική κατάταξη ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με 21,7%, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 με 19,4% και ο πρόεδρος τη Ελληνικής Λύσης με 12,7%.

Εκτός από την αύξηση της διαφοράς μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, αξιοπρόσεκτο είναι το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπερνά σε θετικές ψήφους τον Αλέξη Τσίπρα. Το δημοσκοπικό αυτό εύρημα δεν είναι νέο. Έρχεται να προστεθεί σε σειρά δημοσκοπήσεων, που διαπιστώνουν το συγκεκριμένο έλλειμα του Αλέξη Τσίπρα. Άξια λόγου είναι ακόμη η εκλογική απήχηση της Ελληνικής Λύσης, παρά το χαμηλό επίπεδο πολιτικής δημοφιλίας του Κυριάκου Βελόπουλου. Η Ελληνική Λύση φαίνεται να παγιώνεται στις έρευνες κοινής γνώμης ως η κομματική δύναμη που πρόκειται να εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική εκπροσώπησή της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments