Ελλάδα

Έρευνα Marc: «Ναι» των πολιτών στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία – Ανησυχία για ακρίβεια

Έρευνα Marc: «Ναι» των πολιτών στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία – Ανησυχία για ακρίβεια

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Η ακρίβεια εξακολουθεί να "καίει" την καθημερινότητα και σημαντικό μέρος των Ελλήνων έχει περιορίσει την κατανάλωση

Την έντονη ανησυχία των Ελλήνων για τρέχοντα θέματα επικαιρότητας, καταγράφει στο δεύτερος μέρος της η δημοσκόπηση Marc για τον ANT1, με 6 στους 10 να πιστεύουν στα χειρότερα, αλλά ένα 36,2% να δηλώνει ότι έχει ελπίδα για κάτι καλύτερο.

Οι πολίτες παίρνουν θέση επίσης για την ακρίβεια και πόσο έχει επηρεάσει τις καταναλωτικές συνήθειές τους, αλλά και για την αστυνομία στα Πανεπιστήμια.

Ναι στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Όσον αφορά το ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας, το 62,1% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ, και το 34% κατά, με τα μεγαλύτερα ποσοστά υποστηρικτών να βρίσκονται στην ηλικιακή ομάδα, 35 ετών και άνω, ενώ οι μικρότερες ηλικίες, 18-34 ετών, φαίνεται να είναι… σχεδόν διχασμένες για το μέτρο αυτό.

Πάνω από έξι στους 10 λένε «ναι» στην Πανεπιστημαική Αστυνομία, σε όλες τις ηλικιακές ομάδες πλην εκείνων που είναι μεταξύ 17 – 34 ετών, οι οποίοι τάσσονται υπέρ σε ποσοστό 48%, ενώ το 50% δηλώνει εναντίον.

Πολύ υψηλά είναι τα ποσοστά αποδοχής από τους ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ενώ «ναι» λέει και το 41% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Περιόρισαν την κατανάλωση λόγω ακρίβειας

Η ακρίβεια έχει οδηγήσει σημαντικό μέρος της κοινωνίας σε περιορισμό της κατανάλωσης: Είναι χαρακτηριστικό ότι το 67% δηλώνει ότι έχει περιορίσει τις αγορές σε μη απαραίτητα είδη – για παράδειγμα, ένδυση και υπόδηση – αλλά το 57% κάνει λόγο για περιορισμό ακόμα και στα είδη διατροφής και στο ηλεκτρικό ρεύμα!

Όσον αφορά τον περιορισμό κατανάλωσης αγαθών, η έρευνα δείχνει πως σε διάφορα αγαθά όπως η ένδυση το 67,3% έχει περιορίσει την κατανάλωση, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στα είδη διατροφής ανέρχεται στο 57,6%. Το 54% έχει περιορίσει τη χρήση Ι.Χ. αυτοκινήτου ενώ το 53,4% την κατανάλωση ρεύματος.

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία, το 47,6% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα συνεχίσει ως έχει, με το 23,6% να θεωρεί ότι θα κλιμακωθεί επικύνδυνα και το 23,3 να ελκπίζει σε αποκλιμάκωση.

Δείτε την παρουσίαση της έρευνας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments