Τεχνολογία

Samsung: Κάνει νέο βήμα σε τομείς όπως οι ημιαγωγοί και η βιοφαρμακευτική

Samsung: Κάνει νέο βήμα σε τομείς όπως οι ημιαγωγοί και η βιοφαρμακευτική

Πηγή Φωτογραφίας: Plaisio Blog- Daily Pioneer

Samsung: Η εξασφάλιση των εγχώριων αλυσίδων εφοδιασμού σε ημιαγωγούς και βιο-προϊόντα θα έχει στρατηγική σημασία και θα είναι σημαντική για την οικονομική ασφάλεια της Νότιας Κορέας

Μια γιγάντια επένδυση ύψους 356 δισ. δολαρίων σχεδιάζει να πραγματοποιήσει στην επόμενη πενταετία ο όμιλος Samsung αποσκοπώντας να επιταχύνει την ανάπτυξη σε τομείς όπως οι ημιαγωγοί, η βιοφαρμακευτική και άλλες τεχνολογίες επόμενης γενιάς.

Ο κορυφαίος πολυκλαδικός πολυεθνικός όμιλος της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι επενδύσεις μέχρι το 2026 αναμένεται να συμβάλουν στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη σε στρατηγικούς τομείς, όπως ο τομέας των ημιαγωγών, ενώ δεσμεύτηκε για επιθετικές επενδύσεις στον τομέα των βιοφαρμάκων.

Η Samsung Electronics, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ μνήμης στον κόσμο, δεν παρείχε αναλυτικά στοιχεία για το επενδυτικό σχέδιό της, αν και πρόσθεσε ότι το 80% των επενδύσεων θα γίνει στη Νότια Κορέα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι δεν συμπεριμβάνονται οι μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων στα σχέδια για τη μελλοντική της ανάπτυξη.

Nέο εργοστάσιο μπαταριών στις ΗΠΑ

Η Samsung SDI, η μονάδα μπαταριών του ομίλου, και η Stellantis, η μητρική εταιρεία της Chrysler, έχουν προγραμματίσει να ανακοινώσουν το νέο τους εργοστάσιο μπαταριών στην πολιτεία της Ιντιάνα των ΗΠΑ.

Η εξασφάλιση των εγχώριων αλυσίδων εφοδιασμού σε ημιαγωγούς και βιο-προϊόντα θα έχει στρατηγική σημασία και θα είναι σημαντική για την οικονομική ασφάλεια της Νότιας Κορέας, ανέφερε η Samsung.

Οι επενδύσεις των 450 τρισεκατομμυρίων γουόν, που αναμένεται να δημιουργήσουν 1,07 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, είναι πάνω από 30% μεγαλύτερες από τα 330 τρισεκατομμύρια γουόν που επένδυσε η Samsung την πενταετία έως το 2021.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments