Διεθνή

Νταβός Μπουρλά: Προειδοποίηση για πιθανά «συνεχή κύματα» της Covid-19

Νταβός Μπουρλά: Προειδοποίηση για πιθανά «συνεχή κύματα» της Covid-19

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Εξαιτίας τους εφησυχασμού, αλλά και της πολιτικοποίησης της πανδημίας όπως επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer

Για πιθανά «συνεχή κύματα» της Covid-19 προειδοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Ως αιτίες, ο Μπουρλά επικαλέστηκε τον εφησυχασμό της κοινής γνώμης για τον SARS-CoV-2, την πολιτικοποίηση της πανδημίας και τη φθίνουσα ανοσία από τα εμβόλια και προηγούμενες νοσήσεις κι όλα αυτά πιθανώς θα οδηγήσουν σε «συνεχή κύματα» παραλλαγών της Covid-19 και θανάτων, είπε.

«Νιώθω από τις συζητήσεις με φίλους μου για την Covid-19 ότι οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να συμβιβαστούν και να κατεβάσουν τον πήχη: ίσως μπορούμε να αποδεχτούμε λίγους περισσότερους θανάτους ηλικιωμένων αντί να πρέπει να φοράμε μάσκες στο χώρο εργασίας», δήλωσε ο Μπουρλά, διατυπώνοντας νέες ανησυχίες για την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο κόσμος «κουράζεται» από τα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας της Covid-19 κι «οι πολιτικοί θέλουν να κηρύξουν τη νίκη» επί του κορωνοϊού, τόνισε ο Μπουρλά από το Νταβός, όπως μεταδίδουν οι Financial Times.

Αν και τα κρούσματα της Covid-19 υποχωρούν ανά την υφήλιο, στις ΗΠΑ αυξάνονται σταδιακά από τις αρχές Απριλίου, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins και μάλιστα την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκαν άλλα 790.000 νέα κρούσματα, υπερτριπλάσια από εκείνα στα τέλη Μαρτίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments