Διεθνή

Στόλτενμπεργκ: Έπλεξε το εγκώμιο της Τουρκίας ο ΓΓ του ΝΑΤΟ

Στόλτενμπεργκ: Έπλεξε το εγκώμιο της Τουρκίας ο ΓΓ του ΝΑΤΟ

Πηγή Φωτογραφίας: Naftemporiki

Στόλτενμπεργκ: Με τα καλύτερα λόγια για την Τουρκία αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στο Παγκόσμιο Φόρουμ στο Νταβός

Με τα καλύτερα λόγια για την Τουρκία αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στο Παγκόσμιο Φόρουμ στο Νταβός, όπου βρίσκεται, καθώς αναφέρθηκε στις θυσίες που έχει κάνει η χώρα και τόνισε ότι κανείς άλλος σύμμαχος «δεν έχει υποστεί περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο ισχυρός άνδρας του Οργανισμού -που φέτος τελειώνει η θητεία του- μόνο καλά λόγια έχει να πει για τη γείτονα, για τις «θυσίες» και τη «βοήθεια» που προσφέρει στη Συμμαχία, αλλά και ότι… κατανοεί και τις ενστάσεις της για τη Φινλανδία και τη Σουηδία!

Θέλοντας να εξάρει επίσης την «προσφορά» της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, ο Γενς Στόλτενμπεργκ, παραβλέποντας τις αποδεδειγμένα καλές σχέσεις της Τουρκίας με το Ισλαμικό Κράτος σε πάρα πολλές περιπτώσεις -καθώς οι τζιχαντιστές είναι εχθροί των Κούρδων-, τόνισε ότι η γείτονα «είναι πάρα πολύ σημαντικός σύμμαχος γιατί βοήθησε να πολεμήσουμε τον ISIS».

Όσο για το μεγάλο ρήγμα στο ΝΑΤΟ που προκαλεί το βέτο της Άγκυρας, ο Γενς Στόλτενμπεργκ δηλώνει αισιόδοξος ότι θα βρεθεί τρόπος να υπάρξει συμφωνία. Όχι μόνο δεν κατέκρινε την εξοργιστική, για όλα τα κράτη-μέλη, στάση της Τουρκίας, αλλά είπε ότι κατανοεί και τις θέσεις της.

Στόλτενμπεργκ σε Τσαβούσογλου: «Πολύτιμος σύμμαχος η Τουρκία»

Οι Γενς Στόλτενμπεργκ και Μελβούτ Τσαβούσογλου είχαν μία επικοινωνία σχετικά με την Σουηδία και την Φινλανδία.  O γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είχε επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με ανάρτησή του στο Twitter.

«Μίλησα με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχετικά με τις αποφάσεις των στενότερων εταίρων μας της Φινλανδίας και της Σουηδίας να υποβάλουν αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Η Τουρκία είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος και οποιεσδήποτε ανησυχίες για την ασφάλεια πρέπει να αντιμετωπιστούν. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι σε αυτή την ιστορική στιγμή» ανέφερε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments