Οδηγός

600 ευρώ ρεύμα: Μέσα Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα – Ποια τα κριτήρια

600 ευρώ ρεύμα: Μέσα Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα – Ποια τα κριτήρια
600 ευρώ ρεύμα: Μέσα Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τα 600 ευρώ από τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Μέσα Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τα 600 ευρώ από τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη «η προσπάθεια είναι να ανοίξει η πλατφόρμα στις 14-15 Ιουνίου για όσους έχουν μεικτό οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ, για την επιδότηση έως 600 ευρώ στα νοικοκυριά». Η πλατφόρμα αναμένεται να παραμείνει περίπου 15 ημέρες ανοιχτή.

Για τα εισοδηματικά κριτήρια

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης αναφέρθηκε στον ΑΝΤ1 και στα εισοδηματικά κριτήρια που περιλαμβάνονται και στην τροπολογία λέγοντας πως «είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αν το ποσό του οικογενειακού εισοδήματος για τους δικαιούχους θα είναι καθαρό και όχι μεικτό, αυτό θα το δούμε τις επόμενες ημέρες» προσθέτοντας ότι για το βοήθημα θα ληφθούν υπόψη τα στοιχεία εισοδήματος που αφορούν το 2020, «για να είναι ομοιόμορφη η κρίση του Κράτους για το ύψος της βοήθειας».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αποσαφήνισε, επίσης, ότι «σε περίπτωση νοικοκυριών που έχουν κοινό ρολόι, η επιδότηση θα πάει σε ένα ΑΦΜ. Αν γίνουν αιτήσεις πχ από δύο, το ποσό θα μοιραστεί. Αν γίνουν αιτήσεις από πάνω από ένα νοικοκυριά, το ποσό θα δοθεί στην χρονολογικά πρώτη αίτηση που θα κατατεθεί».

Κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή

Το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή κατατέθηκε η ρύθμιση με την οποία παρέχεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη μέρους της αύξησης του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, που έχουν εκδοθεί κατά τη χρονική περίοδο από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως την 31η Μαΐου 2022.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο “Εθνικός Κλιματικός Νόμος” η συζήτηση του οποίου στην Ολομέλεια της Βουλής αρχίζει σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022.

Στην τροπολογία αναφέρεται ότι «η οικονομική ενίσχυση παρέχεται σε φυσικά πρόσωπα, φορολογικούς κατοίκους Ελλάδος, με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων, φορολογικού έτους 2020, έως τις σαράντα χιλιάδες (45.000) ευρώ. Αν υπόχρεος υποβάλλει για πρώτη φορά φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2021, λαμβάνεται υπόψη το καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων, του φορολογικού έτους 2021».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments