Πολιτική

Οι επιτυχίες Μητσοτάκη αιτία του θυμού Ερντογάν

Οι επιτυχίες Μητσοτάκη αιτία του θυμού Ερντογάν

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ο Ερντογάν χτύπησε και πάλι, ξέχειλος από θυμό, και με το γνώριμο αλαζονικό ύφος του ονειροπόλου Αυτοκράτορα, χωρίς Αυτοκρατορία, αποφάνθηκε ότι για αυτόν, δεν υπάρχει Μητσοτάκη

Ο Ερντογάν χτύπησε και πάλι, ξέχειλος από θυμό, και με το γνώριμο αλαζονικό ύφος του ονειροπόλου Αυτοκράτορα, χωρίς Αυτοκρατορία, αποφάνθηκε ότι για αυτόν, δεν υπάρχει Μητσοτάκη. Η αποτυχία κάνει τον άνθρωπο επιθετικό και ο Τούρκος Πρόεδρος , εκτός εαυτού, φρόντισε να μας το υπενθυμίσει, αφού οι επιτυχίες του Έλληνα Πρωθυπουργού είναι αρκετές και ουσιαστικές όλο το τελευταίο διάστημα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να πραγματοποιήσει μια άκρως επιτυχημένη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κινήθηκε μακριά από γεωπολιτικούς επαρχιωτισμούς, «κέρδισε» τους συνομιλητές του με την πολιτική εν συναίσθηση, απεύθυνε μια άρτια, σχεδόν ιστορική, ομιλία προς το Κογκρέσο και υπενθύμισε τα εθνικά μας δίκαια με διακριτικούς διπλωματικούς τρόπους, από αυτούς που έλκουν και κεντρίζουν το ουσιαστικό ενδιαφέρον του κορυφαίου συνομιλητή, του Τζο Μπάιντεν.

Στρατιωτικά, ο Κ. Μητσοτάκης αποκτά, αρχής γενομένης σε έξι χρόνια, ένα από τα πλέον καινοτόμα οπλικά συστήματα του πλανήτη. Πρόκειται για μια μεγάλη απώλεια και μια στρατηγική αποτυχία της Τουρκίας του Ερντογάν, που επιθυμούσε διακαώς το σύστημα αυτό για λογαριασμό της. Η προμήθεια των F – 35 είναι γεγονός αναντίρρητο για την ελληνική πλευρά και, επιπλέον, η σχετική διαδικασία έχει ήδη δρομολογηθεί, αφήνοντας οριστικά εκτός νυμφώνος τον εξ Ανατολών γείτονα.

Ακόμη, η Ελλάδα χαιρέτισε τις αποφάσεις Φινλανδίας και Σουηδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, σε ευθεία αντίθεση προς τον Ερντογάν που προτίμησε να επιδοθεί σε ένα ανατολίτικο παζάρι παρελθόντων περιόδων. Η Κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη υποδέχθηκε με ενθουσιασμό τις ιστορικές αποφάσεις της Φινλανδίας και της Σουηδίας να υποβάλουν αίτημα προσχώρησης στο ΝΑΤΟ. Στα μάτια του Έλληνα Πρωθυπουργού, η ένταξη στην οικογένεια του ΝΑΤΟ άλλων δύο  Ευρωπαίων εταίρων με βαθιά ριζωμένες δημοκρατικές παραδόσεις και σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, θα ενισχύσει περαιτέρω τη συλλογική ασφάλεια της Ευρώπης, την ενότητά μας και την εμπέδωση των κοινών αξιών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments