Διεθνή

Στάινμαϊερ: Έκκληση σε Πούτιν για τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία

Στάινμαϊερ: Έκκληση σε Πούτιν για τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Politico,

Στάινμαϊερ: Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας κάλεσε τον ομόλογό του της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να αποσύρει τον στρατό της χώρας του από την Ουκρανία αμέσως

Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, κάλεσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν να αποσύρει τον στρατό της χώρας του από την Ουκρανία αμέσως, καθώς όπως σημείωσε πρέπει να τερματίσει τα δεινά και την καταστροφή στην Ουκρανία.

«Σεβαστείτε την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας, σταματήστε τις εχθροπραξίες», τόνισε ο κ. Στάινμαϊερ σε ομιλία του με την οποία άνοιξε σύναξη της καθολικής εκκλησίας στη Στουτγκάρδη: «κ. Πούτιν, τερματίστε τα δεινά και την καταστροφή στην Ουκρανία. Διατάξτε τα στρατεύματά σας να αποσυρθούν. Μην αρνείστε άμεσες και σοβαρές συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι».

Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος -αξίωμα βασικά εθιμοτυπικό, που όμως παραδοσιακά θεωρείται πως αποτελεί κάτι σαν ηθική πυξίδα της Γερμανίας- τόνισε πως η σύρραξη πλήττει πολλές άλλες χώρες, καθώς, με εκατομμύρια τόνους σιτηρών αποκλεισμένους στα ουκρανικά λιμάνια, οι τιμές των τροφίμων αυξάνονται δραματικά σε παγκόσμια κλίμακα.

«Πολλές περιοχές του κόσμου θα απειληθούν από λιμό και θανατικό τους επόμενους μήνες, ειδικά στον ανατολικό και τον νότιο τομέα της Αφρικής», προειδοποίησε ο κ. Στάινμαϊερ.

Οι συνέπειες αυτού που ο πρόεδρος της Γερμανίας αποκάλεσε «πόλεμο του Πούτιν» πλήττουν χώρες «που δεν έχουν ακόμη συνέλθει από την πανδημία του νέου κορονοϊού», όπου «η γη ξεραίνεται, γίνεται άγονη εξαιτίας της κλιματικής κρίσης», πρόσθεσε.

Σοϊγκού: Είμαστε προετοιμασμένοι για παρατεταμένο πόλεμο

Ο Σεργκέι Σοϊγκού, παραδέχεται ότι η πρόοδος των ρωσικών στρατευμάτων είναι πιο αργή από ό, τι είχε σχεδιαστεί. Ωστόσο, ο Ρώσος υπουργός δήλωσε ότι η Μόσχα επιβραδύνει σκόπιμα την επίθεσή της για να επιτρέψει στους κατοίκους των περικυκλωμένων πόλεων να διαφύγουν.

«Φυσικά, αυτό επιβραδύνει τον ρυθμό της επίθεσης, αλλά γίνεται σκόπιμα για να αποφευχθούν απώλειες μεταξύ των αμάχων», δήλωσε ο Σοϊγκού σε συνάντηση του Οργανισμού του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας, μιας στρατιωτικής συμμαχίας υπό ρωσική ηγεσία ορισμένων πρώην σοβιετικών κρατών. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέρριψε την ιδέα ότι οι Ρώσοι συγκρατούνται σκόπιμα ως «απολύτως εξωπραγματική».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments