Διεθνή

Κοινό μέτωπο Μακρόν – Σολτς: Ζήτησαν από τον Πούτιν να μιλήσει απευθείας με Ζελένσκι

Κοινό μέτωπο Μακρόν – Σολτς: Ζήτησαν από τον Πούτιν να μιλήσει απευθείας με Ζελένσκι

Πηγή Φωτογραφίας: politiko

Στην τριμερή τηλεφωνική επικοινωνία που έγινε με πρωτοβουλία Μακρόν, Γαλλία και Γερμανία επανέλαβαν στην Ρωσία και τον πρόεδρο Πούτιν, ότι οποιαδήποτε λύση απαιτεί απευθείας διαπραγμάτευση Μόσχας - Κιέβου

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα Μακρόν, Σολτς και Πούτιν,μετά από πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου.

Μακρόν και Σολτς εμφανίστηκαν σε κοινή γραμμή απέναντι στον Ρώσο πρόεδρο ζητώντας του να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό σε απευθείας συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η γαλλογερμανική πλευρά, υπογράμμισε ότι οποιαδήποτε λύση της πολεμικής κρίσης στην Ουκρανία θα πρέπει να γίνει μετά από διαπραγμάτευση της Μόσχας με το Κίεβο και με σεβασμό της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ιλισίων Πεδίων.

Μακρόν και Σολτς, επανέλαβαν επίσης, την απαίτηση τους για άμεση παύση του πυρός και ζήτησαν την απελευθέρωση των 2.500 συλληφθέντων στο Αζοφστάλ της Μαριούπολης, οι οποίοι κρατούνται ως αιχμάλωτοι πολέμου από τις ρωσικές δυνάμεις.

Επί τάπητος και η επισιτιστική κρίση

Ξεχωριστής σημασίας ήταν και η συζήτηση για το θέμα της επισιτιστικής κρίσης, με τους ηγέτες Γαλλίας και Γερμανίας να ζητούν άρση του αποκλεισμού της Οδησσού ούτως ώστε να καταστεί εφικτή η εξαγωγή δημητριακών από την Ουκρανία μέσω της Μαύρης θάλασσας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση το μεγάρου των Ηλυσίων Πεδίων ο Ρώσος πρόεδρος υποσχέθηκε ότι θα επιτρέψει την ακίνδυνη πρόσβαση πλοίων στο λιμάνι της Οδησσού. Προς τον σκοπό αυτό, ο Γάλλος πρόεδρος και ο Γερμανός καγκελάριος ζήτησαν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες στο επίπεδο του ΟΗΕ.

Για το ίδιο θέμα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Πούτιν είπε στους δύο ηγέτες ότι η Μόσχα επιθυμεί να συζητήσει τρόπους, ώστε να καταστεί δυνατό για την Ουκρανία να εξάγει σιτηρά από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments