Κόσμος

Die Welt: Καμία γερμανική προμήθεια όπλων στην Ουκρανία εδώ και 9 εβδομάδες

Die Welt: Καμία γερμανική προμήθεια όπλων στην Ουκρανία εδώ και 9 εβδομάδες

Πηγή Φωτογραφίας: screenshot

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα το Βερολίνο δεν έχει παραδώσει κανένα σημαντικό οπλισμό στο Κίεβο παρά τις υποσχέσεις Σολτς

Σε καμία κίνηση εξοπλισμού της Ουκρανίας, το τελευταίο δίμηνο, δεν έχει προβεί η Γερμανία, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Γερμανού καγκελάριου, Όλαφ Σολτς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Welt am Sonntag, που επικαλείται πληροφοριες, η γερμανική κυβέρνηση δεν προμηθεύει σχεδόν καθόλου όπλα την Ουκρανία εδώ και 9 εβδομάδες, ενώ φέρεται επίσης να μην έχει ικανοποιήσει τα αιτήματα του Κιέβου για ελαφρύτερα όπλα.

Επιπλέον, τα εξαγγελθέντα Gepard-Panzer δεν θα είναι πιθανότατα έτοιμα παρά μόνο αργότερα. Ωστόσο, για διαφορετικό λόγο από αυτόν που λέει επίσημα το Βερολίνο.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει προφανώς μειώσει στο ελάχιστο τη στρατιωτική υποστήριξή της προς την Ουκρανία τις τελευταίες εννέα εβδομάδες.

Μέχρι στιγμής, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς (SPD) έχει αρνηθεί την προμήθεια γερμανικών αρμάτων μάχης και οχημάτων μάχης πεζικού, επικαλούμενος τον συντονισμό με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ. Αλλά όπως προκύπτει από έγγραφα που έχει στην κατοχή της η Welt am Sonntag, η Γερμανία δεν έχει παραδώσει σχεδόν κανένα σημαντικό ελαφρύ όπλο από τα τέλη Μαρτίου.

Μεταξύ 30 Μαρτίου και 26 Μαΐου, μόνο δύο παραδόσεις όπλων από τη γερμανική κυβέρνηση έφτασαν στην Ουκρανία. Και τα δύο περιείχαν μόνο πολύ μικρό εξοπλισμό, σύμφωνα με την Welt.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments