Κόσμος

Πειρατεία σε ελληνικά πλοία: Οι διάλογοι των Ελλήνων ναυτικών με τους Φρουρούς της Επανάστασης

Πειρατεία σε ελληνικά πλοία: Οι διάλογοι των Ελλήνων ναυτικών με τους Φρουρούς της Επανάστασης

Πηγή Φωτογραφίας: vesseltracker

Έντονοι διάλογοι μεταξύ των Ελλήνων ναυτικών και των Ιρανών κομάντος έγιναν την ώρα που οι Φρουροί της Επανάστασης πάτησαν το πόδι τους και κατέλαβαν τα δύο ελληνικά τάνκερ

Καλά στην υγεία τους είναι όλα τα μέλη των πληρωμάτων των δύο ελληνικών πλοίων τα οποία κατέλαβαν οι Φρουροί της Επανάστασης, την Παρασκευή, στον Περσικό Κόλπο, σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν οι ιρανικές αρχές.

Οι Έλληνες και ξένοι ναυτικοί δεν τελούν υπό κράτηση, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές του Ιράν και παραμένουν πάνω στα πλοία, ενώ πλέον έχει αποκατασταθεί πλήρως η επικοινωνία του Υπουργείου Ναυτιλίας και των δύο πλοιοκτήτριων εταιρειών και με τα δεξαμενόπλοια Delta Poseidon και Prudent Warrior.

«Το πλήρωμα των δύο ελληνικών τάνκερ δεν έχει συλληφθεί και όλα τα μέλη του πληρώματος… είναι καλά στην υγεία τους και προστατεύονται και τους παρέχονται οι απαραίτητες υπηρεσίες ενώ βρίσκονται επί των πλοίων, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», αναφέρει ο κρατικός Οργανισμός Λιμένων και Ναυτιλίας του Ιράν σε ανακοίνωση που μετέδωσε το πρακτορείο Tasnim.

Οι εννέα Έλληνες και ένας Κύπριος ναυτικός, οι οποίοι βρίσκονται στη γέφυρα και στις καμπίνες τους έχουν επικοινωνήσει με τους συγγενείς τους και είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star, την ώρα που οι Ιρανοί κομάντος πάτησαν το πόδι τους στα ελληνικά πλοία, ακολούθησαν έντονοι διάλογοι μεταξύ των στρατιωτών και των Ελλήνων ναυτικών.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι Ιρανοί κομάντος σημάδεψαν με τα όπλα τους τους Έλληνες ναύτες και τους είπαν να μείνουν ακίνητοι και να παραδώσουν τον έλεγχο του πλοίου.

Οι Ελληνες ναυτικοί αρχικά πίστεψαν ότι έχουν να κάνουν με πειρατές, στη συνέχεια όμως τους αποκάλυψαν ότι είναι Ιρανοί κομάντος, μέλη του σώματος «Φρουροί της Επανάστασης». O διάλογος των Ελλήνων ναυτικών με τους Ιρανούς κομάντο, μετά το ρεσάλτο

Ο συγκλονιστικός διάλογος μεταξύ των Ελλήνων ναυτικών και των Ιρανών κομάντος, όπως τον μετέφερε το Star:

Iρανοί: Μην κουνηθεί κάνεις. Αν έχετε όπλα παραδώστε τα τώρα. Πλήρωμα: Δεν είμαστε οπλισμένοι. Είμαστε ένα εμπορικό πλοίο. Τι είστε εσείς; Καταπατάτε τους νόμους. Ιρανοί: Εμείς είμαστε ο νόμος εδώ. Συγκεντρωθείτε όλοι στην γέφυρα και ακινητοποιήστε το πλοίο. Παραδώστε τα κινητά σας. Κλείστε τον ασύρματο. Η μόνη επικοινωνία σας θα είμαστε εμείς. Πλήρωμα: Έχουμε οικογένειες. Μη μας κάνετε κακό. Είμαστε νόμιμοι. Ιρανοί: Δε θα πάθει κάνεις κακό. Αρκεί να μη δημιουργήσετε πρόβλημα. Είμαστε ο στρατός του Ιράν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments