Ελλάδα

Δάκης: Η πλούσια καριέρα του σπουδαίου καλλιτέχνη [vids]

Δάκης: Η πλούσια καριέρα του σπουδαίου καλλιτέχνη [vids]

Πηγή Φωτογραφίας: Espresso

Δάκης: Η είδηση του θανάτου του Δάκη έφερε τεράστια θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο, καθώς η βελούδινη και νοσταλγική φωνή του δε θα ακουστεί πια

Η είδηση του θανάτου του Δάκη έφερε τεράστια θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο, καθώς η βελούδινη και νοσταλγική φωνή του δε θα ακουστεί πια. Ήταν ένας σπουδαίος τραγουδιστής που από το 1967 και μετά πρωταγωνίστησε στα μουσικά δρώμενα της χώρας μας.

Δάκης – Βιογραφικό

Ο Δάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από Έλληνες γονείς στις 26 Αυγούστου και ανήκει στον αστερισμό της Παρθένου. Ο πατέρας του Γιώργος,λογιστής σε μεγάλη εταιρεία, δεν αγαπούσε καθόλου τη μουσική. Αντίθετα, από  την πλευρά της  μητέρας του Μερόπης, που ποτέ δεν τον φώναξε με το πραγματικό του όνομα – Βρασίδας- (Χαραλαμπίδης το επίθετο), είχαν αναδειχθεί καλλιτέχνες όπως ο θείος του και ο αξέχαστος ξάδελφός του Ντέμης Ρούσσος.

Έζησε ανέμελα, ευτυχισμένα χρόνια κοντά στη θάλασσα σε μια πολυ-εθνική γειτονιά παίζοντας με γειτονόπουλα διαφόρων εθνικοτήτων και έτσι άρχισε από πολύ νωρίς να μιλά πολλές γλώσσες (μιλάει έξη και τραγουδάει σε επτά).

Από μαθητής ακόμα εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για τη μουσική. Λάτρευε το ραδιόφωνο και άκουγε ξένα τραγούδια και όταν από το Β’ Πρόγραμμα άκουγε τις φωνές της Γιοβάννας, της Μούσχουρη και του Βογιατζή, ένοιωθε πως άγγιζε την Ελλάδα.

Το 1963 ήρθε στην Ελλάδα και σχεδόν ένα χρόνο μετά ξεκινά να τραγουδά σε χώρους διασκέδασης και παράλληλα ηχογραφεί το 1964 τον πρώτο του δίσκο στα αγγλικά με τίτλο «Deep in the heart of Athens», ενώ ακολούθησαν δίσκοι που γνώρισαν αμέσως μεγάλη επιτυχία στα γαλλικά, ιταλικά και αγγλικά

Το 1968 ο Δάκης ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο στα ελληνικά με τίτλο «Γεια σου σ′ ευχαριστώ» με τον συνθέτη Κώστα Ξενάκη και αμέσως μετά ακολουθεί η πρώτη του συνεργασία με τον Μίμη Πλέσσα και τις διαχρονικές επιτυχίες “Τόσα καλοκαίρια” και “Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά”. Ο Δάκης συνεργάστηκε με τους Μαρινέλλα, Κώστα Χατζή, Γιάννη Πάριο, Χάρις Αλεξίου, Άννα Βίσση και άλλους σπουδαίους καλλιτέχνες.

Ο Δάκης και οι διεθνείς συνεργασίες του

Σε διεθνές επίπεδο έχει συνεργαστεί με τους Rolling Stones, Σαρλ Αζναβούρ, Δαλιδά, Μίλβα, Τζο Ντασέν, Σασά Ντιστέλ και Ντέμη Ρούσσο Συγκεκριμένα ο Δάκης ήταν ένας από τους καλλιτέχνες που άνοιξαν την πρώτη συναυλία των Rolling Stones στην Ελλάδα στις 17 Απριλίου του 1967. “Ο Νίκος Μαστοράκης με έκλεισε, είπα τα τραγούδια μου και μετά δεν έμεινα να τους ακούσω” είπε στη συνέντευξή του στον Νίκο Πορτοκάλογλου και στο “Μουσικό Κουτί” τον Ιούνιο του 2021

Ο Δάκης στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο

Ο Δάκης έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές παραστάσεις και σε ελληνικές ταινίες όπως “Γοργόνες και μάγκες” και “Η θεία μου η χίπισσα”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments