Αθλητισμός

Μαρινάκης για Νότιγχαμ: «Στόχος μας να μείνουμε ανταγωνιστικοί»

Μαρινάκης για Νότιγχαμ: «Στόχος μας να μείνουμε ανταγωνιστικοί»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μαρινάκης για Νότιγχαμ: Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού μίλησε σχετικά με την άνοδο της Notigham forrest.

O Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλυσε τους στόχους του για τη νέα χρονιά που έρχεται και βρίσκει πλέον την ιστορική ομάδα Νότιγχαμ Φόρεστ στην Premier League ανέλυσε στο BBC και τον δημοσιογράφο Κόλιν Φρέι, ο αναμορφωτής και ιδιοκτήτης από το 2017, της ομάδας, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ τα τελευταία 23 χρόνια βρισκόταν σε ανυποληψία και «βολόδερνε» από κατηγορία σε κατηγορία. Τίποτε δεν θύμιζε το ένδοξο παρελθόν της. Μέχρι που το 2017 ο νέος ιδιοκτήτης της ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με πλάνο, μεθοδικές κινήσεις και όραμα, έβαλε την ομάδα σε τροχιά ανόδου στη μεγάλη κατηγορία και τελικά τα κατάφερε. Τώρα έχει να αντιμετωπίσει μια μεγαλύτερη πρόκληση. Ο ίδιος λέει ότι όχι μόνο στόχος είναι να παραμείνει στην κατηγορία η Νότιγχαμ αλλά να είναι ανταγωνιστική. Είπε πως θα χρειαστούν επενδύσεις και υπογράμμισε πως δεν είναι ποτέ χαρούμενος με τον συμβιβασμό.

Τα σχέδια για την Premier League

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC είπε: «Είναι ένα φανταστικό συναίσθημα το να βλέπω αυτόν τον κόσμο. Το αξίζουν, ό,τι καταφέραμε και ό,τι έρχεται. Είχα πει όταν ανέλαβα ότι δεν θέλω να πω πολλά, ότι θέλω να πετύχουμε. Αυτή η ομάδα πρέπει να βρίσκεται εκεί που ανήκει, στην Premier League. Τώρα πρέπει να είμαστε καλά οργανωμένοι, να αγοράσουμε πολύ καλούς παίκτες, να κάνουμε τα πάντα σε επαγγελματικό τρόπο, ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί στην Premier League και να μην είναι ο στόχος μας απλά να μείνουμε στην κατηγορία, αλλά να αποδώσουμε ακόμα καλύτερα.»

Και συνέχισε: «Η Νότιγχαμ Φόρεστ είναι μεγάλο κλαμπ με αυτόν τον κόσμο, μία σταθερή οικογένεια. Αν ο Στιβ (Κούπερ) έχει τους κατάλληλους παίκτες, τις κατάλληλες προσωπικότητες, με χάρισμα στο παιχνίδι τους, σε συνδυασμό με την τοπική στήριξη θα τα πάμε καλύτερα απ’ ότι στο παρελθόν»

Η ιστορία να εμπνέει όχι να επαναπαύει

Ο ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ έδωσε το έναυσμα για την ομάδα: «Προέρχομαι από μια χώρα που έχει πίσω της μεγάλη ιστορία. Είναι εκεί όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία και πολλές φορές κάνουμε το λάθος να επαναπαυόμαστε στην ιστορία μας. Φυσικά και βοηθά η ιστορία και η κουλτούρα. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Πρέπει να δουλεύουμε σκληρά για να ξαναγράψουμε ιστορία.»

Και συνέχισε «Είπα και νωρίτερα στους οπαδούς στο κοινό, ότι σέβομαι και εκτιμώ τον Μπράιαν Κλαφ και αυτά που έκανε. Ήταν εξωπραγματικό εντός Αγγλίας και σε επίπεδο Champions League. Όμως ήταν πριν από 42 χρόνια μιλάμε για διαφορετικό κόσμο τώρα, με ομάδες πολύ πιο ανταγωνιστικές, μεγαλύτερες. Αυτό που πέτυχε χθες ο Στιβ είναι εξίσου σπουδαίο, θα μπορούσε και σπουδαιότερο αν λάβουμε υπόψιν τις συνθήκες και το σημερινό επίπεδο του ποδοσφαίρου και το background των ανταγωνιστών μας. Ας ξαναγράψουμε όλοι ιστορία, έχουμε μαζί μας έναν από τους καλύτερους ανθρώπους, ας του δώσουμε τα πάντα για να κάνει ακόμα σπουδαιότερα πράγματα»

Στιβ Κούπερ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στάθηκε ιδιαίτερα στον Ουαλό προπονητή της ομάδας Στιβ Κούπερ: «Όταν τον συνάντησα, ήρθε στην Ελλάδα για να γνωριστούμε για την συνέντευξη. Είχε κάνει την προεργασία του και ήξερε την ομάδα. Μου είχε πει ότι η ομάδα είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με τον έναν πόντο της βαθμολογίας και ότι ήταν αισιόδοξος ότι θα γυρνούσε την κατάσταση. Θα χρειαζόταν κάποιους παίκτες τον Ιανουάριο, αλλά ότι ήταν αισιόδοξος πως όλο αυτό θα δούλευε. Πρώτα απ’ όλα μου ανέλυσε πώς θα το έκανε, είχε όραμα, εντυπωσιάστηκα και θεώρησα ότι αξίζει να του δοθεί η ευκαιρία.»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον γιο του Μιλτιάδη, και την συμβολή που είχε στην άνοδο της Νότιγχαμ στην Premier League: «ο καλοκαίρι έδωσα εξουσιοδότηση στον γιο μου να ασχοληθεί με τον σύλλογο και έκανε καλή δουλειά στους ρόλους που είχε. Διατήρησε πολύ καλή ισορροπία με τον προπονητή, τη διοίκηση και τους ευχαριστώ και τους δύο»

Οι στόχοι για την επόμενη χρονιά

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας αναφέρθηκε και στους στόχους για τη νέα χρονιά: «αυτό που έχουμε τώρα δεν είναι αρκετό για την Premier League, πρέπει να αλλάξουμε πράγματα, άλλα να τα βελτιώσουμε, να πάρουμε παίκτες και να λειτουργήσουμε επαγγελματικά ώστε να φτιάξουμε κάτι σταθερό που θα είναι εκεί για αρκετά χρόνια.»

Και συνέχισε: «Εγώ με ό,τι κάνω στη ζωή μου, δεν είμαι χαρούμενος με τον συμβιβασμό. Όταν μιλάς για την Premier League μιλάς για το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο, με ανταγωνιστικές ομάδες, με θαυμάσιους ποδοσφαιριστές και δυνατούς ιδιοκτήτες. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ξέρουμε τον τρόπο να το κάνουμε και είμαι αισιόδοξος. Είμαι σίγουρος ότι θα τα πάμε καλά, θα έρθουν νίκες και τρόπαια.»

Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις επενδύσεις που θα γίνουν στην ομάδα: «α χρειαστεί ακόμη μεγαλύτερη επένδυση σε σχέση με ό,τι επενδύσαμε την τελευταία πενταετία. Όλοι μιλούν για τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, για τα συμβόλαια που θα έρθουν από τους χορηγούς, αλλά αυτά δεν είναι αρκετά αν θέλεις να χτίσεις δυνατή ομάδα. Οπότε πρέπει να επενδύσουμε περισσότερο και θα το κάνω εγώ, διότι μπορείτε να φανταστείτε πόση αξία θα έχει το brand της Νότιγχαμ Φόρεστ αν βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της Premier League. Όταν βλέπεις όλον αυτόν τον κόσμο και το πάθος, πρέπει να δώσεις μια ανταγωνιστική ομάδα ώστε να ζήσει αξέχαστες στιγμές. Φανταστείτε ότι είχαμε περισσότερα από 100.000 αιτήματα για τον αγώνα του Γουέμπλεϊ»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments