Κόσμος

Φον ντερ Λάιεν: Δεν είμαστε ακόμα σε σημείο συμφωνίας για το έκτο πακέτο κυρώσεων

Φον ντερ Λάιεν: Δεν είμαστε ακόμα σε σημείο συμφωνίας για το έκτο πακέτο κυρώσεων

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Φον ντερ Λάιεν: Η πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε πως δεν υπάρχει ακόμα σημείο σύγκλισης για το έκτο πακέτο κυρώσεων.

Η Φον Ντερ Λάιεν μίλησε σχετικά με το έκτο πακέτο κυρώσεων.  Χαμηλές προσδοκίες για την επίτευξη συμφωνίας για το έκτο πακέτο κυρώσεων μέσα στις επόμενες 48 ώρες εξέφρασε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προσερχόμενη στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Eργαστήκαμε πολύ σκληρά και με επιτυχία για τα πέντε πακέτα κυρώσεων ήδη. Ποτέ δεν ήταν εύκολο. Είναι το ίδιο τώρα με το έκτο πακέτο. Η Επιτροπή και η γαλλική προεδρία εργάζονται εντατικά τις τελευταίες ημέρες για να προχωρήσουμε με αυτό το πακέτο. Δεν είμαστε ακόμη εκεί.

Έχει ωριμάσει σίγουρα» ανέφερε η Πρόεδρος της Επιτροπής και σημείωσε ότι το κλειδί για την επιτυχία είναι η αλληλεγγύη με την Ουκρανία και η ενότητα της ΕΕ.

Οι κυρώσεις της Ευρώπης προς τη Ρωσία

Η ΕΕ έχει ήδη επιβάλει πέντε πακέτα κυρώσεων στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Το έκτο πακέτο κυρώσεων ανακοινώθηκε στις 4 Μαΐου, αλλά οι διαφωνίες για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο έχουν φέρει σε δυσχερή θέση την Ένωση και η λύση που εξετάζεται αφορά απαγόρευση εισαγωγών στο διά θαλάσσης μεταφερόμενο πετρέλαιο και εξαίρεση των αγωγών για χώρες όπως η Ουγγαρία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments