Ελλάδα

Τέλος η μάσκα από 1 Ιουνίου: Τι ισχύει σε εσωτερικούς χώρους, σχολεία αεροπλάνα και ΚΤΕΛ

Τέλος η μάσκα από 1 Ιουνίου: Τι ισχύει σε εσωτερικούς χώρους, σχολεία αεροπλάνα και ΚΤΕΛ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Τέλος η μάσκα από 1 Ιουνίου: Νέα δεδομένα θα τεθούν σε ισχύ από αύριο 1 Ιουνίου

Νέα δεδομένα θα τεθούν σε ισχύ από αύριο 1 Ιουνίου καθώς καταργείται η μάσκα στους εσωτερικούς χώρους πλην ορισμένων εξαιρέσεων. Το μέτρο αυτό θα τεθεί σε ισχύ μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2022 οπότε και αναμένεται  νέα απόφαση με βάση τα τότε επιδημιολογικά δεδομένα.

Τι ισχύει από 1 Ιουνίου

Η  μάσκα  από 1 Ιουνίου καταργείται  τόσο στα καταστήματα όσο και τα σούπερ μάρκετ. Τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας μπαίνει στα αεροπλάνα και στις υπεραστικές συγκοινωνίες, όπου υπάρχει αριθμημένη θέση, όπως τα τρένα και τα υπεραστικά λεωφορεία. Η μάσκα καταργείται και για τους εργαζόμενους στους χώρους αυτούς.

Που παραμένει η μάσκα

Η υποχρεωτικότητα παραμένει στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε συναφείς δομές όπως και στα μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου όπως τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, το μετρό, το τρόλεϊ και το τραμ.

Για τις εξετάσεις

Η μοναδική περίπτωση που η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική από μαθητές και φοιτητές είναι κατά τη διάρκεια των Εξετάσεων. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 23 Μαΐου ξεκίνησαν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, που θα διαρκέσουν έως τις 15 Ιουνίου, ενώ σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2022, οι εξετάσεις ξεκινούν για τα ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ την Παρασκευή 3 Ιουνίου και για τα ΕΠΑΛ μία μέρα νωρίτερα.

Τι δήλωσε ο Βασιλακόπουλος

Ο κ. Βασιλακόπουλος μίλησε για την άρση των μέτρων, αλλά και της μάσκας από 1η Ιουνίου. «Είναι προφανές ότι είμαστε σε μία φάση συνεχούς αποκλιμάκωσης, οι εισαγωγές στο νοσοκομείο σταθερά είναι κάτω από 10 την ημέρα, ενώ 1,5 μήνα πριν είχαμε 450 εισαγωγές την ημέρα και πέφτουν και οι υπόλοιποι δείκτες. Το ότι βγαίνει η μάσκα δεν σημαίνει ότι σταματά η κοινή λογική, και η κοινή λογική λέει ότι εκεί που υπάρχει συνωστισμός, εάν πρέπει να προστατευόμαστε, σε ποια ηλικία. Ο καθένας θα πρέπει να πάρει την ευθύνη του εαυτού του. Πολύ σωστά δεν βγαίνει η μάσκα στα ΜΜΜ», ανέφερε αρχικά.

«Στο καράβι προφανώς ο συνωστισμός είναι μικρότερος από τον τον συνωστισμό του λεωφορείου. Δεν βλέπω κάποιον σοβαρό λόγο, κάποιος που δεν έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα, να είναι με αυτή τη λογική. Καλό θα ήταν τις καλές συνήθειες να μην τις κόψουμε. Δηλαδή, πριν ταξιδέψουμε, το να κάνουμε ένα rapid test, είναι μία προστασία για τον εαυτό μου και μία υπευθυνότητα απέναντι στο σύνολο», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments