Τεχνολογία

Ποια είναι η νέα κλίμακα για το χρώμα του δέρματος της Google;

Ποια είναι η νέα κλίμακα για το χρώμα του δέρματος της Google;

Πηγή Φωτογραφίας: bbc.co.uk- MobileSyrup

Η Google δημιούργησε μια πιο διαφοροποιημένη κλίμακα αποχρώσεων δέρματος για να αναπτύξει τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης

Η νέα κλίμακα Monk Skin Tone Scale, που πήρε το όνομά της από την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Dr Ellis Monk, περιέχει 10 διαφορετικούς τόνους δέρματος. Η Google αποφάσισε να αντικαταστήσει τις ξεπερασμένες κλίμακες τόνου δέρματος που έχουν μια προκατάληψη για ένα πιο χλωμό και άσπρο δέρμα. Η εταιρεία τεχνολογίας ισχυρίζεται ότι θα χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση προϊόντων όπως η αναζήτηση και οι φωτογραφίες.

Τι είναι η ζυγαριά δέρματος;

Η μηχανική εκμάθηση, είναι ένας τύπος τεχνητής νοημοσύνης, που χρησιμοποιείται στην τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων των καμερών που αναγνωρίζουν ένα πρόσωπο για να ξεκλειδώσουν ένα τηλέφωνο ή όταν οι φωτογραφίες κατηγοριοποιούνται αυτόματα.

Αλλά για να φτάσουν σε αυτό το σημείο οι ερευνητές πρέπει να εκπαιδεύσουν την τεχνολογία έτσι ώστε να μπορεί να αναγνωρίσει ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων.

Για να το κάνουν αυτό χρησιμοποιούν κάτι που ονομάζεται λέπια δέρματος. Ένα από τα πιο δημοφιλή λέπια δέρματος είναι η ζυγαριά Fitzpatrick.

Η ζυγαριά Fitzpatrick δημιουργήθηκε αρχικά το 1975. Η αρχική της χρήση ήταν να ταξινομήσει την απόκριση διαφορετικών τύπων δέρματος στο υπεριώδες φως. Χώρισε το δέρμα σε έξι τόνους.

Οι εταιρείες τεχνολογίας χρησιμοποιούν τώρα την κλίμακα Fitzpatrick για να κατηγοριοποιήσουν τους ανθρώπους σε εικόνες και να μετρήσουν τους αισθητήρες καρδιακού παλμού smartwatch αν λειτουργούν εξίσου καλά σε όλους τους τόνους δέρματος.

Αλλά πολλοί άνθρωποι λένε ότι η κλίμακα Fitzpatrick, η οποία έχει τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες για «λευκό» δέρμα από τις έξι, δεν έχει μεγάλη ποικιλία.

Σε τι θα χρησιμοποιηθεί η κλίμακα Monk Skin Tone;

Η κλίμακα Monk που ανακοινώθηκε στις αρχές Μαΐου έχει δέκα τόνους δέρματος που η εταιρεία ισχυρίζεται ότι αντιπροσωπεύει ένα ευρύτερο φάσμα ανθρώπων.

Χρησιμοποιείται ήδη για το φιλτράρισμα των αποτελεσμάτων στην αναζήτηση Google – για παράδειγμα, οι αναζητήσεις εικόνων μακιγιάζ θα εμφανίζουν περισσότερες διαφορετικές εικόνες. Υπάρχουν επίσης φίλτρα φωτογραφιών «πραγματικού τόνου», τα οποία η Google λέει ότι έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν καλύτερα όταν χρησιμοποιούνται σε εικόνες με πιο σκούρο δέρμα.

Η Google λέει ότι τελικά η νέα κλίμακα θα χρησιμοποιηθεί σε όλα τα προϊόντα της.

Η κλίμακα Monk θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί και αλλού εάν άλλοι προγραμματιστές επιλέξουν να την υιοθετήσουν.

Η Google έχει ανοιχτού κώδικα το σύστημα ταξινόμησης Monk Skin Tone Scale – που σημαίνει ότι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και άλλες εταιρείες – με την ελπίδα ότι θα μπορούσε τελικά να αντικαταστήσει τις πιο δημοφιλείς κλίμακες τόνου δέρματος που χρησιμοποιούνται έως τώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments