Κόσμος

Γκουτέρες: Οποιαδήποτε συμφωνία για τον εφοδιασμό τροφίμων είναι μακριά

Γκουτέρες: Οποιαδήποτε συμφωνία για τον εφοδιασμό τροφίμων είναι μακριά

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Γκουτέρες: Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ αναφέρθηκε για συμφωνία σχετικά με τον εφοδιασμό τροφίμων.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες μίλησε σχετικά με τον μετριασμό των επιπτώσεων στις παγκόσμιες προμήθειες τροφίμων. Ο Γενικός Γραμματέας θεωρεί πως μία τέτοιου είδους συμφωνία βρίσκεται ακόμα πολύ μακριά.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε σήμερα την αισιοδοξία του για την επίτευξη μιας λύσης για τον μετριασμό των επιπτώσεων στις παγκόσμιες προμήθειες τροφίμων που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε συμφωνία είναι ακόμη μακριά.

Τι ανέφερε η πρωθυπουργός της Σουηδίας

«Νομίζω ότι υπάρχει πρόοδος, αλλά δεν έχουμε καταλήξει ακόμη. Αυτά είναι πολύπλοκα ζητήματα και το γεγονός ότι όλα είναι αλληλένδετα, καθιστά τη διαπραγμάτευση ιδιαίτερα περίπλοκη», είπε σε συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον στη Στοκχόλμη.

Με τη Ρωσία να ελέγχει ή να έχει αποκλείσει πρακτικά όλα τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, οι αποστολές σιτηρών από την Ουκρανία έχουν σταματήσει από την έναρξη της εισβολής, με την Μόσχα να κατηγορεί τις δυτικές κυρώσεις για τη διακοπή εξαγωγών σιτηρών και λιπασμάτων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments