Αθλητισμός

Εθνική Ελλάδος: Δεν της πηγαίνει το Nations League

Εθνική Ελλάδος: Δεν της πηγαίνει το Nations League

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Εθνική Ελλάδος: Τρίτη και... φαρμακερή για την Εθνική Ελλάδος για να ανέβει στην League B του UEFA Nations League

Τρίτη και… φαρμακερή για την Εθνική Ελλάδος για να ανέβει στην League B του UEFA Nations League, ώστε να ανέβει και στο γκρουπ δυναμικότητας στην ευρωπαϊκή κατάταξη.

Δεν το κατάφερε στην πρώτη συμμετοχή της στη διοργάνωση το 2018, όπου είχε παρουσιαστεί αρκετά μέτρια στη διοργάνωση. Το 2020 έφτασε πολύ κοντά στην άνοδο, όταν έμεινε αήττητη, αλλά την πέρασε βαθμολογικά η Σλοβενία, καθώς οι ισοπαλίες με το Κόσοβο της είχαν κοστίσει.

Σε 12 παιχνίδια στη διοργάνωση η Εθνική έχει έξι νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες, με τέρματα 10-6. Δεν έχει δεχτεί γκολ σε οκτώ παιχνίδια, ενώ δεν έχει σκοράρει σε πέντε. Δέχτηκε μόλις ένα γκολ στα έξι παιχνίδια της τελευταίας διοργάνωσης, αυτό από το Κόσοβο.

Ο Κώστας Φορτούνης και ο Τάσος Μπακασέτας έχουν αγωνιστεί σε 11 από τους 12 αγώνες της Εθνική, ενώ ακολουθούν ο Ζέκα με 10 και ο Δημήτρης Κουρμπέλης με 9. Οι δύο πρώτοι σε συμμετοχές, Φορτούνης και Μπακασέτας, έχουν και από δύο γκολ στη διοργάνωση. Μόνο ο Φορτούνης έχει σκοράρει και στις δύο διοργανώσεις.

Έχει καλές μνήμες από τη Βόρειο Ιρλανδία

Το όνομα της Βόρειας Ιρλανδίας δεν μπορεί παρά να ανακαλεί στη μνήμη το παιχνίδι του Οκτωβρίου του 2003, εκείνο που με το εύστοχο πέναλτι του Βασίλη Τσάρτα οριστικοποίησε την πρόκριση στα τελικά του EURO 2004, για να ακολουθήσει ο θρίαμβος. Σε επτά αγώνες η Εθνική Ελλάδας έχει τέσσερις νίκες και τρεις ήττες, χάνοντας τους δύο τελευταίους στα προκριματικά του EURO 2016.

Αναλυτικά:

Προκριματικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος: αγώνες 4 (2 νίκες και 2 ήττες) Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: αγώνες 2 (1 νίκη και μια ήττα) Φιλικοί: αγώνες 1 (1 νίκη)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments